Jump to content



Windows XP και να διώξουμε τις ενημερώσεις


serpico75

Recommended Posts

Εάν έχουμε ένα σύστημα με XP και έχουν κατέβει οι ενημερώσεις αλλά δεν έχουν εγκατασταθεί, γίνεται με κάποιο τρόπο να σταματήσουμε την εγκατάστασή τους μόλις ο υπολογιστής φτάσει στα εικονίδια;

Έχω απενεργοποιήσει από safe mode να κατεβάζει ενημερώσεις αλλά αυτές που έχουν κατέβει θέλουν να εγκατασταθούν.

Θα ήθελα είτε να διαγραφούν είτε, έστω, να εγκατασταθούν αργότερα.

Το πρόβλημα είναι πως όταν το σύστημα φτάσει στα εικονίδια μένει διαρκώς κλεψύδρα και δε μπορώ να λειτουργήσω τίποτα. Αυτή η κλεψύδρα δείχνει πως γίνεται εγκατάσταση των ενημερώσεων. Θα μου πείτε να τις αφήσω να εγκατασταθούν. Θα ήθελα να δω αν υπάρχει τρόπος παγώματος ή διακοπής γιατί μπορεί από την άλλη να μην είναι κοι οι ενημερώσεις που τρέχουν στην εκκίνηση αλλά κάτι άλλο. Οπότε, θα μπορέσω να καταλάβω τί είναι εάν ξέρω τον τρόπο να σταματήσω την εγκατάστασή τους κατά την εκκίνηση.

Έχω ελέγξει από safe mode μήπως είναι κάτι άλλο που εκτελείται στην εκκίνηση. Δεν υπάρχει τίποτα. Τα έχω απενεργοποιήσει όλα μέσω του msconfig.

Μάλλον οι ενημερώσεις δημιουργούν το πρόβλημα. Γι' αυτό θέλω να βρω έναν τρόπο διακοπής.

Κάποια βοήθεια;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σωστός. Αλλά πριν προχωρήσω και ασχοληθώ με τις ενημερώσεις να δώσω κάποια ακόμη στοιχεία που ίσως σας βοηθήσουν να με βοηθήσετε.

Το συγκεκριμένο pc, φτάνει στα εικονίδια και πρέπει να περιμένεις περίπου 7-8 λεπτά για να φορτώσει κάτι που τρέχει στο background. Κάτι σαν ιός μου φαίνεται.

Είναι εγκατεστημένο και ένα nod32 (μάπα ver downloaded απο web) και δεν υπάρχει πουθενά η διαδικασία uninstall. Ούτε στην προσθαφαίρεση, ούτε στο "Your uninstaller" που έχω εγκαταστήσει.

Απλά, το Nod32 τρέχει στην εκκίνηση, και φαίνεται φορτωμένο στο systray όταν μπαίνει desktop.

Επίσης, κάτι πρέπει να έχει παιχτεί με msn. Πριν λίγες εκκινήσεις, το msn ήταν προγραμματισμένο να φορτώνει στην εκκίνηση. Σε κάποιες εκκινήσεις φορτωνόταν, και το εικονίδιό του φαινόταν δίπλα στου Nod32, στο systray.

Σε κάποιες άλλες εκκινήσεις, τη θέση του εικονιδίου του msn έπαιρνε ένα κόκκινο εικονίδιο με λευκό "x" μέσα, όμοιο με αυτό το προειδοποιητικό κόκκινο εικονίδιο των XP, που σε ειδοποιεί ότι η προστασία στο pc δεν είναι καλή. Ξέρετε, αυτό το κόκκινο λάβαρο. Τώρα έχω απενεργοποιήσει το msn να τρέχει στην εκκίνηση, αλλά και πάλι δε λύθηκε το πρόβλημα.

Κάτι νομίζω ότι τρέχει στην εκκίνηση των XP στο background... Πρέπει να είναι συνδυασμός αυτού του Nod, του msn και ίσως και κάτι ακόμα. Αλλά δε μιλάμε να εγκαταστήσω ένα antivirus και να κάνω scan. Είναι απ' τους ιούς (εάν πρόκειται για ιό) που θέλουν κόλπα για να διαγραφούν.

Υ.Γ. Έχω κοιτάξει μέσα απ' το msconfig εάν τρέχει κάτι στην εκκίνηση, και έχω απενεργοποιήσει άπαντα για να δω τί συμβαίνει. Τίποτα όμως.

Καμία ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.