Jump to content


ΟΤΕ ή Forthnet?


MUL

Recommended Posts

Δεν ξέρω τι να επιλέξω απο τα δυο για νεα σύνδεση σε σπίτι που θα μετακομίσω μετά το Πασχα(Καισαριανή).. Να βάλω Forthnet Dplay ή να βάλω οτε που εχει βγάλει τώρα 8m + απεριόριστα αστικά/υπεραστικά στα 44,64 ευρώ .Ο ΟΤΕ εχει βγάλει και άλλη προσφορά με 8m + 250' απεριόριστα αστικά/υπεραστικά + 50' προς κινητά παλι με 44,64ευρώ ...

:wassat:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Ρωτάω γιατι στο σπίτι των γονιών μου στην Λάρισα που εχω Forthnet ειμαι 2 χρόνια με πολυ καλες εντυπώσεις..Απο οτι κατάλαβα η Forthnet στην Αθήνα δεν πολύ λεει.. Φίλος κοντα στο μετρο του Αγ.Δημητριο εχει πολλα disconnects...

Link to comment
Share on other sites

OΤΕ.... Εγω είχα κανει το λάθος και εβάλα ενα φεγγάρι forthnet και μόνο στα τρελοκομείο δεν κατέληξα!! Απο τοτε ούτε που σκέφτομαι αλλον πάροχο!!

Αν βεβαιωθώ κάποτε οτι οι εναλλακτικοί μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν, τοτε το συζητάω.

Link to comment
Share on other sites

δεν βλεπω την HOL στις επιλογες σου,απλα θα θεσω μια παραμετρο που ισως δεν γνωριζεις και σε γλιτωσει απο καποια χρηματα...

αν εχεις ηδη συνδεση vodafone,μπορεις να βαλεις HOL και να επωφεληθεις της συνδυαστικης προσφορας με μειωση σε παγιο hol ΚΑΙ vodafone...

εγω για παραδειγμα εχω dplay lite και vodafone ευελικτο 35 με παγια 23.90 και 35 ευρω αντιστοιχα.λογω της προσφορας εχω εκτωση 5 € και στα 2 παγια...

εδω αναλυτικα οι μειωσεις

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=8361

γενικα τα προβληματα ειναι λιγοτερα απο το χαλι της forthnet,και απλα στο θετω σαν εναλλακτικη...

Link to comment
Share on other sites

Eγώ που είμαι φοιτητής επέλεξα Forthnet για οικονομικούς λόγους (2Play έβαλα => 40Ε/μηνα internet και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά όχι μόνο σε Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού)

Στην αρχή για ΜΗΝΕΣ τράβηξα ΠΟΛΛΑ ζόρια με το internet. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ 24Mbps στην κλείδωνε γύρω στα 11Mbps ενώ έπιανα ταχύτητες pstn-isdn όταν σερφάριζα... AΛΗΘΕΙΑ! Κι ας μην ξεχνάμε τα DISCONNECTS :suicide2:

Το πρόβλημα το αντιμετώπισα κάπως με το Free Download Manager με το οποίο κατέβαζα ότι χρειαζόταν. Αυτό παραδόξως έπιανε 1.1ΜB/s download... Ο Firefox έπιανε ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΕΣ ταχύτητες (και κάθε διαφορετικός browser κατά το κατέβασμα ενός αρχείου). Επίσης άλλαξα τον DNS σε αυτόν του OpenDNS

Τώρα επειδή η Forthnet έχει έδρα το Ηράκλειο - εκεί σπουδάζω- μετά από μήνες κάνανε επισκευές και τώρα είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος (με εξαίρεση λιγοστά disconnects που νταξη, για κάτι απλό, πετάγομαι στο εργαστήριο pc της σχολής ;)

Για θέμα service... τεχνικός ποτέ δεν ήρθε. Μόνος αγόρασα modem-router ΔΙΚΗΣ μου προτίμησης και μόνος έκανα τις συνδέσεις ρυθμίσεις (οπότε αν δεν ξέρεις από τέτοια ξέχνα την F4net)

Link to comment
Share on other sites

Εδώ να ρίξω μερικά τιπ να τα έχετε υπόψην σας.

Επειδή βλέπω κάποια πράγματα με τα μάτια μου, ο οτε έχει πάγια τακτική να δημιουργεί προβληματάκια στους εναλακτικούς που σημαίνει χαμένα χρήματα απο την τσέπη μας. Κλασσικό παράδειγμα είναι οταν παραδίδει τον βρόχο στον εναλλακτικό να αφήνει βραχυκυκλωμένα τα καλώδιά μας στο εσκαλίτ => ή τπτ σύνδεση ή μπορεί να παίζει το dsl με νεκρό τηλέφωνο.

Αν το πρόβλημα είναι μέχρι το εσκαλίτ, το φτιάχνει, χωρίς χρέωση του πελάτη, ο πάροχος. Ο πάροχος χρεώνεται κανονικά τον τεχνικό που στέλνει όμως ασχέτως αν φταίει ο ΟΤΕ.

Διαφορετικά, αν το πρόβλημα είναι στο χώρο μας(πρίζα, σάπια καλώδια, τρελοπατσαρίσματα κοκ), είτε πρέπει να φέρετε ηλεκτρολόγο είτε να σας στείλει τεχνικό ο πάροχος, είναι συνεργαζόμενη εταιρία άκα πληρώνεται εξτρά και δεν πάει κάπου τσάμπα, που χρεώνει 50 ευρώ.

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που με τις "αδύναμες" γραμμές των εναλλακτικών εμφανίζονται προβλήματα που με τον ΟΤΕ δεν ηταν εμφανή αλλά υποβοσκαν. Άν είναι στο χώρο μας(συνήθως ή μικρές τάσεις ή βραχυκύκλωμα) πρέπει ο πελάτης να διορθωσει τη βλάβη και όχι να πετάξει την κλασσική ατάκα, "μα δούλευε πριν τώρα χάλασε"; Ναί είχε κλείσει ραντεβού η βλάβη να σκάσει με το που αλλάξαμε τη σύνδεση...

Η μαγκιά του ΟΤΕ εδώ είναι οτι έχει τους δικούς του τεχνικούς που δεν δίνει δεκάρα παραπάνω και τους στέλνει πάντα και παντού για να μας φτιάξουν την βλάβη δωρεάν. Εννοείται οτι αν πάλι είναι στο χώρο μας και έχει πολύ δουλειά συνήθως δεν ασχολούνται. Αν είναι κανα πριζάκι μπορεί να το φτιάξουν. Επίσης έχουν την αμεσότητα του κέντρου.

-Έλα μπάμπη για δοκίμασε το 23/17. Δεν παίζει ε;

-Τον ρίχνω στο 24/18.

-Οκ παίζει.

Έτοιμος εγώ!. Ενώ στους εναλλακτικούς μπαίνει γραφειοκρατία, αξιοκρατία και άλλα πολλά σε ία. τυπικά σε κάθε βλάβη ο οτε πρέπει να έχει απαντήσει η επιλύσει σε 2 μέρες. Αν όχι χρεώνεται ο ΟΤΕ. Για να προλάβουν πολλές φορές οι οτετζήδες το όριο αυτό κλείνουν βλάβες άφτιαχτες. Άντε πάλι τηλέφωνα εγώ να δηλώνω βλάβη, άντε πάλι 2 μέρες κοκ. Και μένω χωρίς τηλέφωνο 15 μέρες. Αν μεσολαβεί και σουκού; Άστα.

Αυτά. Τπτ δεν είναι τσάμπα. Να το βάλετε πολύ καλά στο μυαλό σας αυτό.

Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουμε ιδέα μερικές φορές και δημιουργούν απίστευτα προβλήματα.:lock:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.