Jump to content


Προβλημα με PC! Τα φωτα σας παρακαλω!


Evan

Recommended Posts

Λοιπον μετα απο ξενυχτι προσπαθοντας να βρουμε τι φταιει θα σας αναφερω ακριβως το προβληματα και τα συμπτωματα που παρουσιασε ο υπολογιστης καθως προσπαθησαμε να εγκατστησουμε νεο λειτουργικο.

Στην αρχη καναμε backup τα αρχεια που θελαμε και εκει βρηκα κατι περιεργο. Καθως αντεγραφα μια ταινια το pc εσβησε,μετα δοκιμασα αλλη ταινια και ξανα το ιδιο,και μετα δοκιμασαμε να μεταφερουμε πολλα μικρα αρχεια και δεν εκλεισε. Τελοσπαντων το pc ηταν ετοιμο για φορματ και αρχισαμε τα κλασσικα βηματα. Οταν φτανουμε στην οθονη που λεει expanding windows files (01%...) εκει εκλεισεεεε:blink:ِ Αμεσως εβγαλα ολους τους σκληρους και αφησα εναν πανω,μετα ξαναελενξαμε τις συνδεσεις τροφοδοσιας και εβγαλα και την μπαταρια για να ειμααστε σιγουροι.Επισης αλλαξα θεση στις ram και εκανα και τεστ των windows για την ραμ και ολα κομπλε. Μετα απο ολα αυτα ξανακαναμε προσπαθειες πολλες αλλα παντα οταν εφτανε εκει ακομα και στο 15% μπαμ εκλεινε. Δεν αντεχα αλλο και ειχε θολωσει το μυαλο αφου ειχε παει η ωρα 3 και ειχαμε και δουλεια. Σημερα σκεφτηκα κατι που ισως βοηθησει. Το θεμα θερμοκρασιας,και αυτο γιατι το συστημα εχει εναν Q6600 αλλα με ενα αθλιο stock cooler και 0 cable management. Και οταν μπηκα bios να κοιταξω ειδα μια 67 βαθμους μετα απο κλεισιμο κατα την εγκατασταση. Λετε να εχει κουνηθει η ψυκτρα και να μη παταει καλα? Η παμε σε psu μερια? Psu=chieftek 550watt,να δινει ρευμα και σε μια 8800,αλλα τοσο καιρο ηταν μερα νυχτα ανοιχτο. Μπορει βεβαι να ζεσταθηκε και επειδη καποιες στιγμες το πλαινο ηταν ανοιχτο. Τι να πω και γω. Τοσα χρονια παιζω με pc αλλα χτες σηκωσα τα χερια ψηλα. Ευχαριστω!

P.S Δεν εχω προσβαση στον υπολογιστη αλλα το απογευμα θα το εχω στα χερια μου!

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ,προσπαθούσα να κάνω το φορμάτ και έφτανε σε ένα σημείο και έκλεινε τελικά έφταιγε η ψύκτρα στην οποία είχαν σπάσει κάποιοι απ τους έλικες που είχε και αφού υπερθερμανώταν έκλεινε.Μόλις την άλλαξα όλα μια χαρά.Μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να 'ναι χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος,περίμενε και άλλες απαντήσεις.

Αλλά έλενξε την ψύκτρα σου.

Link to comment
Share on other sites

Θερμοκρασίες .

Κοίτα πρώτα όλες τις ψύκτρες του συστήματος (CPU κυρίως), βγάλτες και καθάρισέ τες, άλλαξε τη θερμαγώγιμη, και βεβαιώσου ότι πατάει σωστά η ψύκτρα στο heatspreader (επιφάνεια) της CPU.

Αφού τα κάνεις αυτά, έλεγξε temps σε idle μέσα από το BIOS. Αν είσαι normal προχώρα.

Εάν σου κάνει και πάλι τα ίδια, δοκίμασε με άλλο PSU, αν και δε πιστεύω ότι φταίει αυτό.

Βέβαια σημείο κλειδί είναι αυτό το "έκλεισε" που λες. Κάνει shut-down ή restart; Εάν κάνει shut-down είναι temps, εάν είναι PSU πετάει "αόρατη" μπλε οθόνη και κάνει restart επιτόπου.

Πάντως πιστεύω ότι είναι θερμοκρασίες. 67 βαθμοί χωρίς ιδιαίτερο load είναι πολύ, οπότε μέσα στο setup σίγουρα χτυπάει 70+, πιάνει threshold και κάνει shut-down.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.