Jump to content



Τη σύλληψη του Πάπα θα επιδιώξει διαπρεπής Βρετανός επιστήμονας


astrolabos

Recommended Posts

Ο Βρετανός διαπρεπής επιστήμονας και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς, κήρυκας της αθεΐας, θα προσπαθήσει να επιτύχει τη σύλληψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ ως υπόλογου για τις κακοποιήσεις παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας, όταν ο Ποντίφηκας επισκεφθεί τη Βρετανία τον προσεχή Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε χθες ένας από τους δικηγόρους του.

Ο Ντόκινς, συγγραφέας μελετών όπως «Το εγωϊστικό γονίδιο» και αντιθρησκευτικών μανιφέστων όπως «Η Θεία Πλάνη» ζήτησε από δικηγόρους που ασχολούνται με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εάν στοιχειοθετούνται κατηγορίες κατά του Πάπα.

Ο Ντόκινς και ο Βρετανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς (συγγραφέας του «Ο Θεός δεν είναι Μεγάλος: Η Υπόθεση κατά της Εκκλησίας) εξουσιοδότησαν τους δικηγόρους Τζέφρι Ρόμπερτσον και Μαρκ Στέφενς να ερευνήσουν τους πιθανούς τρόπους που μπορούν να στραφούν κατά του Πάπα.

Σύμφωνα με τον Στέφενς, υπάρχουν τρεις πιθανοί τρόποι: προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, προσωπική, ή δημόσια δίωξη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ή απλή μήνυση.

Οι ενάγοντες θα υποστηρίξουν ότι ο Ποντίφηκας δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία ως αρχηγός κράτους, διότι το Βατικανό έχει μόνον «διαρκές καθεστώς παρατηρητή» στον ΟΗΕ και δεν είναι πλήρες μέλος του, ούτε έχει δικαίωμα ψήφου.

Ο Ντόκινς δήλωσε στο χθεσινό φύλλο των Sunday Times πως υποπτεύεται ότι η υπόθεση της κακοποίησης παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας έχει συγκαλυφθεί. Το Βατικανό έχει αρνηθεί πως ο νυν Πάπας έχει συμβάλλει ώστε να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο και κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι μηχανεύονται εκστρατεία δυσφήμισής του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω πως οι κακοποιήσεις αυτές ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν ~1 μήνα, και αφορούσαν πάμπολλες κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς, και σαν τιμωρία ο πάππας ή τους έριχνε βαθμό (εκκλησιαστικό) ή απλά τους έβαζε να κάνουν «εξτρά» κοινωνικό έργο.

Απλουστευμένα βέβαια αλλά έχει γίνει μεγάλος χαμός.

Το θέμα είναι ρεαλιστικά ΠΩΣ αγγίζεις τον πάππα…

Link to comment
Share on other sites

....βασικά αέρα στα στραγάλια θα του κάνει του Πάπα:hehe:

Ειδικά εφόσον είναι και Atheist supporter.......Εδώ το δικαστήριο θα έχει τον σταυρό των καθολικών πάνω από τα κεφάλια των δικαστών....τον πάπα θα δικάσει? ;)

Link to comment
Share on other sites

έτσι όπως τα λέει ο fragma. Αντί να του τα κόψουν, θα του τα αερίσουν.

Μη ξεχνάμε και το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Μόλις το 2007 καθάρισαν με αποζημίωση (νομίζω 660εκ. δολάρια έφτασε η τελική)

Ο Αρχιεπίσκοπος του Λος Αντζελες Ρότζερ Μαχόνεϊ ανακοίνωσε ότι θα πωληθεί 12ώροφο κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της αρχιεπισκοπής. Προς πώληση οδεύουν και άλλα 50 κτίρια, ώστε να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για τις μηνύσεις που έχουν υποβάλλει σε σειρά ετών εκατοντάδες άτομα για σεξουαλική κακοποίηση.

Και οσο τους επιτρέπουν να πληρώνουν για να επιδίδονται στην αρρώστια τους, τόσο θα διαιωνίζεται η κατάσταση.

Μιλάμε για χυδαίο αλισβερίσι ρε παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχνάς ότι οι Άγγλοι δεν είναι καθολικοί όμως. Αν υπάρχει νόμιμη βάση, τον βλέπω να το ακυρώνει το ταξιδάκι ο Πάπας. Για θυμηθείτε λίγο τι έγινε και με τον Πινοσέτ ;)

Οφφτοπικ, αλλά θα με φάει η περιέργεια:

τι έγινε με τον πινοσέτ?

Πάντως, δεν νομίζω να τον αγγίξουν τον πάπα. ίσως απλά θέλουν να γίνει ντόρος.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, δεν νομίζω να τον αγγίξουν τον πάπα. ίσως απλά θέλουν να γίνει ντόρος.

Κοίτα, ούτε διπλωματική ασυλία έχει, ούτε Άγιος είναι, ούτε ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος στην προτεσταντική Αγγλία. Αν βγει ένταλμα δεν τον γλιτώνει ούτε το Popemobil :hehe:

Οφφτοπικ, αλλά θα με φάει η περιέργεια:

τι έγινε με τον πινοσέτ?

Του την είχανε φυλαγμένη, το ένταλμα είχε βγει αν θυμάμαι καλά από Ισπανία αλλά με το που έσκασε μύτη στην Αγγλία incognito για να κάνει εγχείρηση, τον μπουζουριάσανε με συνοπτικές διαδικασίες. Ούτε ασθένεια λάβαν υπόψην οι bobbies, ούτε διπλωματίες, τον συνέλλαβαν σαν έναν no name φονιά.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τον Πάππα κανείς δεν μπορεί να τον ακουμπήσει. Πάνε να προσκυνήσουν εκατομμύριοι πιστοί στο βατικανό (όπου είναι άρχων εκεί) για φαντάσου πως θα αντιδράσουν αυτοί αλλά και ολόκληρες χώρες.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=rGMCiyXR2O0]YouTube - Family Guy - Can't Touch Me (Original Video) with Lyrics[/ame]

Link to comment
Share on other sites

πάντως καλύτερα δεν θα ήταν να μην το έχει ανακοινώσει?τώρα αν πιστεύει οτι μπορεί να τον μαγκώσουν, δε θα παει(αλλά πάλι αυτο θα είναι πλήγμα)

Ακριβώς επειδή είναι δύσκολο να επιτεύξει τον στόχο του αυτό, το ανακοινώνει και κερδίζει περισσότερα έτσι.

Ειδικά αν για οποιονδήποτε λόγο ακυρωθεί το ταξίδι τον Σεπτέμβριο, πάρτυ θα κάνει ο άλλος :hehe:

Link to comment
Share on other sites

βρε παιδιά... τι λέτε τώρα? άγιος άνθρωπος εκλεγμένος από τον θεό να κάνει τέτοια πράγματα? τι νομίζετε πως κάνετε?

άντε κάντε ένα lock το θέμα πριν πέσει κεραυνός στο server που φιλοξενεί το thelab.gr

Link to comment
Share on other sites

link sponsored by dpresv

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Tc5JXbyw1C0]YouTube - dawkins rebuke[/ame]

Ειτε παει ειτε δεν παει, ειτε τον συλλαβουν, ειτε οχι... μαλλον τα παπακια του dawkins θα αερισουν καθως ο τυπος ειναι μαματος! :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.