Jump to content



Format σε νέο sony vaio i3


edessaios

Recommended Posts

Καλησπέρα

Αγόρασα πριν κανένα μήνα ένα sony vaio και θα ήθελα να του κάνω φορμάτ για να το καθαρίσω ολοκληρωτικά από διαφορα προγράμματα της σόνυ και διάφορα άλλα που είχε εγκατεστημένα εξαρχης.Το θέμα είανι ότι στην συσκευασία δεν υπήρχε το dvd των windows.Υπάρχει μεν η ταινία με το serial κανονικά κολλημένη στο πίσω μέρος αλλά το dvd άφαντο.Κάποιοι μου είπαν ότι έπρεπε να φτιάξω από την αρχή restore cd κάποιοι ότι τα sony έχουν κρυφό partition με τα windows εκεί.Τελικά πως θα το κάνω φορμάτ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει κρυφο παρτισιον,100% ειδικα αν ειναι νεο μοντελο.Τωρα πρεπει να βρεις ποιο κουμπι πρεπει να πατησεις πριν φορτωσει τα windows,ειχα κανει πριν κανα μηνα φορματ σε ενα βαιο αλλα δεν θυμαμαι ποιο κουμπι πατησα.Με λιγο γκουγκλινκ θα το βρεις.

Link to comment
Share on other sites

φίλε όταν ξεκινάνε τα windows πριν τη σημαία πρέπει να πατήσεις f8 αλλα και πάλι δεν θα κάνεισ τίποτα... δεν κανει clean install αλλα restore στα ίδια... οπότε δεν θα γλητώσεις τα προγράμματα... είχα πεδευτεί και εγώ πρόσφατα με ενα sony !!! κανεις install πρώτη φορά και είναι σαν 6 μηνών μηχάνημα!! (από θέμα εγκατεστημένων προγραμμάτων). επίσης πρόσεξε αμα βάλεις σπασμένα win μην χαλάσεις το παρτιτιον με το restore.. γιατι αμα θέλεισ να το φέρεις στην αρχική κατάσταση με τα win αυθεντικα θα πρέπει να στο κάνει η sony!!

Link to comment
Share on other sites

Σε όλα τα φορητά το restore επαναφέρει το μηχάνημα στην αρχική κατάσταση ΑΛΛΑ μαζί και με ΟΛΑ τα προγράμματα που δίνονται από την εταιρεία.

Δεν γλυτώνεις κάτι.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρείς σιντί με την ίδια έκδοση λειτουργικού για να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να χρησιμοποιήσεις το κλειδί που υπάρχει κολλημένο από κάτω στο stiker της MS... :yes2:

Ή να αγοράσεις άλλο λειτουργικό με το αντίστοιχο κλειδί. :sick:

Ή να του πετάξεις ένα λινουξάκι το οποίο δεν χρειάζεται και τίποτα. :clap:

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι το key που έχει απο κάτω το pc είναι μόνο για ΟΕΜ cd των windows της κάθε εταιρίας (άρα είναι φωρτωμένο και με όλα τα προγράμματα).

δεν μπορείς να το βάλεις σε άλλη έκδοση των win.

μπορεί να κάνω και λάθος!!! :o απότι θυμαμαι που το είχα ψάξει...

Link to comment
Share on other sites

Σορρυ για την μεγαλη καθυστέρηση.Έστω ότι είναι όντως αυτό το key.Τα windows που θα τα βρω ώστε να τα γράψω σε dvd και να ξεκινήσω την διαδικασία?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να βρεις απο torrent original cd.

Αλλιως αμα εχεις κοντα σου κανα πλαισιο πηγαινε και ζητα τους ενα dvd windows oem χωρις αδεια πστην εκδοση που θελεις.Λιγοτερο απο 1€ κανει...:flower:

Link to comment
Share on other sites

Βήματα

1. Πριν κάνεις το φορματ, επειδη μετα θα έχεις στάνταρ τρεξίματα με τους drivers, τράβηξέ τους με ενα πρόγραμμα (πχ DriverMax) απο το τωρινό λειτουργικό σου. Δεν είναι παραπάνω απο 250-300ΜΒ. Θα μπούν σε 1 αρχείο.

2. Βρές ενα dvd εγκατάστασης με το λειτουργικό.

3. Οι ειδικοί αναφέρουν να μην κάνεις φορματ, αλλα καθαρή εγκατάσταση στον σκληρό σου. Η παλιά έκδοση των Windows θα μπεί σε εναν φάκελο Windows.old και απο κει θα μπορεις να τραβήξεις τα έγγραφά σου, τις φωτό σου, να δείς τι προγράμματα είχες που θές να τα ξαναργκαταστήσεις, και όταν δεν θα τον χρειάζεσαι πια τον φάκελο σβύστον.

Απο την άλλη βέβαια, αν έχεις 2 partitions στον δίσκο σου, το 2ο που έχει τα restores του λειτουργικού, σου είναι παντελώς άχρηστα. Αρα μπορεις να κάνεις ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΡΜΑΤ και στους 2 δίσκους, και με κάποιον τρόπο (που δεν είναι της παρούσης να σου αναλύσω) ενώνεις τα 2 κομμάτια του σκληρού. Κατόπιν κάνεις την εγκατάσταση σου με το κλειδί που έχεις, και τα έχεις όλα σε ενα, νοικοκυρεμένα.

4. Μετά την εγκατάσταση, και χωρίς να συνδεθείς στο ίντερνετ (για να μην ανιχνέυσει διάφορους Window drivers άσχετους, ενω εσυ ήδη είσαι έτοιμος να περάσεις τους original) περνάς το DriverMax πρώτα, και κάνεις restore drivers. Αυτη η διαδικασία αργεί, μπορει να σου κάνει και 45 λεπτά. Μετά όμως θα είσαι όπως πρίν .

5. Τέλος περνάς ό,τι άλλα προγράμματα θές, κάνεις Windows Update, και πέρνεις και το πρώτο σου system backup για να μην ξανακάνεις ποτε αυτη την διαδικασία.

Ευκολο ?

Link to comment
Share on other sites

Επειδη ενδιαφερομαι και εγω να προβω σε αυτη την διαδικασια....Εχω κανει κανονικα τα recovery discs με το πρωτο ανοιγμα του λαπτοπ αν και απ οτι φαινεται δν χρεαζονται για το καθαρο φορματ....Πολυ καλα περιεγραψε τα βηματα ο MeddlingMageGR απλα εχω καποιες ερωτησεις για να γινουν λιγο πιο ξεκαθαρα τα πραγματα (για εμενα τουλαχιστον για να μην ψαχνομαι μετα :p) :

1)Μερικα προγραμματα της sony οπως το vaio control center και το vaio recovery center τα θεωρω χρησιμα και ειναι τα μονα που δν εχω απεγκαταστησει...Υπαρχει τροπος να τα κρατησω ως backup η να τα κατεβασω??(Στο σιτε της sony δν υπαρχουν απ οτι ξερω)....Χωρις αυτα, τα fuctional keys οπως assist,s1 και vaio θα ειναι εντελως νεκρα...

(ρυθμιση απο vaio control center)..

2)Κανοντας clean format σβηνουμε ολα τα partition, ακομα και το κρυφο που εχει ηδη βαλει η sony σωστα?Θα υπαρχει η recovery ιδιοτητα της σονυ αφου κανω το φορματ πατωντας το κουμπι vaio, αν θυμαμαι καλα, πριν φορτωσει το os?

3)Ολη αυτη η διαδικασια γινεται με το κλασσικο boot from cd? (διαγραφη ολων τν παρτισιον (κρυφο σονυ και windows)?

Sorry για τις "χαζες" ερωτησεις αλλα πρωτη φορα ασχολουμαι με σονυ και το λαπτοπ ειναι και καινουργιο και καταλαβαινεται :o ....

Link to comment
Share on other sites

Nighthawk, τι να σου πώ, έχω μπλεχτεί λίγο με το φορμάτ στο Vaio. Βάσικα έτυχε να αγοράσω 2 ίδια Vaio με διάστημα 10 ημερών. Στο πρώτο έκανα κανονικά φορμάτ και πέρασα τα Ultimate. Καθαρή εγκατάσταση με τους drivers που τράβηξα απο το λειτουγικό. Ολα καλά.

Στο 2ο λάπτοπ είπα να μείνω με το κανονικό λειτουργικό που δίνει η Sony (Home Premium). Οκ συμφωνώ τα περισσότερα προγράμματα της Sony είναι μ@λ@κιες (και έχω επιλέξει κ εγω 1-2 που αξίζουν λίγο) αλλα υπάρχει κάτι το οποιο νομίζω οτι είναι αξιόλογο, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΜΑΤ. Αν πας στα εγκαταστημένα προγράμματα, θα βρείς 2 καταχωρησεις : Intel Turbo Boost Technology Driver και Intel Matrix Storage Manager. Αν και δεν είδα διαφορά στα Ultimate, δεν ξέρω αν βοηθάνε κάπου. Επαναλαμβάνω οτι αυτους τους 2 drivers-προγράμματα (τι στο καλο είναι) δεν περάστηκαν στα Ultimate κατα την εγκατάσταση των Drivers απο το παλιο λειτουργικό.

Τώρα τα Assist-S1-Vaio δεν τα πολυχρησιμοποιώ, αλλα καλύτερα να δουλέυουν παρά να τα πατάς κ να μην κάνουν τπτ. Επίσης υπαρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί το touchpad το οποιο είναι άχρηστο, και σου κάνει κ ζημιά. Οταν γράφεις, αν τυχον αγγίξεις εκει μέσα με το χέρι σου, τότε ο κέρσορας πάει αλλού κ σου χαλάει το κείμενο. Και γράφεις ό,τι να ναι. Ευτυχώς το απενεργοποίησα.

Link to comment
Share on other sites

ασε που το turbo boost ειναι απλα ενα μονιτιρ που φορτωνεται στο sidebar και σου δειχνει ποτε χρησιμοποιειται το τurbo boost της intel....δν νομιζω να σου χρειαζεται τοσο πολυ ...

Link to comment
Share on other sites

ασε που το turbo boost ειναι απλα ενα μονιτιρ που φορτωνεται στο sidebar και σου δειχνει ποτε χρησιμοποιειται το τurbo boost της intel....δν νομιζω να σου χρειαζεται τοσο πολυ ...

οχι ρε συ :) Με ενδιαφερον κατι τετοια.... οκ το βρήκα. Μια χαρα είναι, φάση έχει....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επείδη το έχω χάσει κάπως και τώρα πρέπει πραγματικά(καιγομαστε) να του κάνω ένα καθαρό φορμάτ χώρις partitions drivers κτλ γιατί πρόκειται να βάλω αυθεντικό πρόγραμμα αξίας.Τι drivers υπάρχει περίπτωση να μην βρίσκω μετά?Λίγο πιο απλά η διαδικασιά δεν γίνεται να περιγραφεί γιατί έχασα την μπάλα?Δεν με ενδιαφέρει κανένα πρόγραμμα της σόνυ και θα ήθελα να υπάρχουν μόνο τα windows7.(ακόμη και τα xp σκέφτομαι ως επιλογή μιας και σταθερα για τις μουσικές εφαρμογές που τα θέλω).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.