Jump to content



iMac και Συνδεσιμότητα Ηχείων 5.1


Recommended Posts

Καλημέρα :) !

Θέλω να κάνω παράκληση σε όποιον είναι γνώστης γύρο απο την λέξη "ΗΧΟΣ" να με βοηθίσει . Ειμαι φοιτητής ηλεκτρονικός αλλα δεν έχουμε αναφερθεί σε φίλτρα κτλ ακομη.

Έχω το iMac της apple το οποίο έχει 1 έξοδο ήχου η οποία είναι οπτικο-αναλογική εξοδος . Τα ηχεία που αγορασα πρόσφατα TRUST SOUNDFORCE PRESTO 5.1 έχουν 3εις εισόδους 1η για το μεσαίο ηχείο και το μπάσο 2η για τα rear ( πλαινά) και 3η για τα 2 βασικά ηχεία.

Τι μπορώ να κάνω ώστε να παίζουν και τα 5.1 ??

**** Μην μου προτείνεται παλι οπως τους ανίδεους πωλητές απο το πλαίσιο εξωτερική καρτα ήχου ***

Και μια ακόμη απορεία --- > Αν χρησιμοπιοίσω καλόδιο 3x1 θα έχω stereo ήχο ? Υπαρχει η περίπτωση να κάψω την καρτα ήχου μ με αυτο τον τρόπο ?

Ευχαριστώ προκαταβολικα :):)

Link to comment
Share on other sites

εμμμ... θα θελα να ακουω απο όλα τα ηχεία και αν γινεται να εχω 5.1 ... αλλά απο το τίποτα και stero δεν με χαλάει :) . Ψαχνω για ποιότητα στον ήχο , και όπως το βλέπω θα φτιάξω μόνος μ την επόμενη φορά τα ηχεια + εναν καλό ενισχυτη...

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις πραγματικό 5.1 θα πρέπει να κάνεις αυτό που σου είπαν οι ανίδεοι πωλητές του πλαισίου, να αγοράσεις εξωτερική κάρτα ήχου που να παίζει με το mac, μιας κι η δική σου δεν υποστηρίζει 5.1.

Προσωπικά έχω δοκιμάσει δύο διαφορετικά ζευγάρια με 2->1 καλώδιο κι έπαιξε μια χαρά. Με το 5.1 δεν είμαι πολύ σίγουρος, αλλά δε φαντάζομαι να 'χει θέμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@DjD

Λογικα θα παιξουν με καλωδιο 3--}1 αλλα τι γινεται με το θεμα προενυσχηση?Μηπως τα τρια ζευγαρια που θα βαλει πεσουν πολλα και καψει καμια εξοδο?

Εγω θα φοβομουν λιγακι κατι τετοιο...:giveup:

Link to comment
Share on other sites

Ειχα ηχεία logitec 5.1 οχι αυτα τα καινουρια τα ακριβά ... και είχαν καλοδιο 3 x 3 εβαζα μόνο το πρασινο ( μαυρο , προτοκαλι , πρασινο ) και λειτουργουσαν άψογα και σαν 5.1... αλλα κανε αδερφια να δεις καλο !!! πρεπει να παρω πίσω τα ηχεια εκεινα μ φενεται... εμμ...και ο μονος φοβος μ εξακολουθει να ειναι ι προενίσχυση.. ευχαριστω παντως !! :D !!!

Link to comment
Share on other sites

εχω το iMac μοντέλο του 2008 interl core 2 duo 2.66 κτλ κτλ...

Πως γινεται να βαλεις πανω μονο ενα στερεοφωνικο καρφι και να παρεις 5.1 ηχω στα ηχεια???:turn:

5.1 δεν είναι πχ όταν βλεπεις ταινία και τα Rear ηχεια βγάζουν τους θορίβους τους οποίους γίνονται και καλα πισω απο την κάμερα ? οπως οταν πλησιαζει καποιος κτλ κτ.. ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακριβως... Η εξοδος ηχου ειναι 2 σε 1, και αναλογικη, και ψηφιακη (οπτικη). Το θεμα ειναι, τι ηχεια εχεις? τα z5500 εχουν decoder πανω τους, οποτε δεν χρειαζεσαι τπτ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.