Jump to content



Είναι η GTS 250 ισάξια/καλύτερη της 8800 GTX;


dimpar

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Δυστυχώς μετά από σχεδόν 3 χρόνια καλής συνεργασίας η BFG 8800 GTX μας άφησε χρόνους. Αφού την πήγα στο Πλαίσιο λοιπόν απ'οπου την είχα αγοράσει μου την αλλάζουν με μία GTS 250 της Gigabyte http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Gigabyte-GV-N250-1GI-SVGA-PCI-Express-1GB-GVN250GI-00-G.htm της οποίας η τιμή όπως βλέπετε κυμαίνεται στα 140 Ευρώ. Την 8800 την είχα αγοράσει τότε γύρω στα 450 Ευρώ και αυτο που θα ήθελα να γνωρίζω είναι κατά πόσο η GTS 250 τηρεί την προϋπόθεση ισάξια ή καλύτερη της 8800. Επίσης να αναφαίρω ότι η 8800 είχε εγγύηση lifetime και δε γνωρίζω τι θα έκανε η BFG στην προκειμένη περίπτωση. Ευχαριστώ για όποια βοήθεια :) Και κάτι ακόμα, επειδή τελικά την κάρτα δεν την πήρα αλλά την έκανα πιστωτικό, τι θα πέρνατε στη θέση μου σε αυτα τα χρήματα;

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι οτι η αλλαγή είναι σωστή.

Η κάρτα που σου έδωσαν είναι

α) 1 γενιά μπροστά (τυπικά 2 αλλά το chip είναι το g92 που κρατήθηκε από τη γενιά των 9800)

β) έχει 1gb μνήμη έναντι 768 της 8800GTX

γ)έχει 256bit bus έναντι 384bit της 8800GTX.

δ)core clock shader clock memory clocks υψηλότερα χρονισμένα

γενικά οι διαφορές με την 8800gtx που είχες είναι μικρές μεν αλλά υπάρχουν.....η 8800gtx ήταν όντως θεριό για τότε αλλά πλέον μια κάρτα μεσαίας κατηγορίας όπως η gts250 θεωρείται άνετα ισάξιά της.

Νομίζω οτι σε γενικές γραμμές οι κάρτα που πήρες είναι και ελάχιστα καλύτερη.:)

edit:Πιστωτικό?130ευρώ?εδώ με κλειστά τα μάτια.Την έχω και για την τιμή της δεν έχει αντίπαλο στα κυβικά της.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5770-SVGA-PCI-Express-1GB-21163-00-20R.htm

Link to comment
Share on other sites

Από όσο το κοιτάω και εγώ στο net αυτή τη στιγμή πάνω κάτω σε αυτό έχω καταλήξει. Αυτο που σκέφτομαι από την άλλη όμως είναι τι θα έκανε η BFG στην προκειμένη περίπτωση, με τι θα την άλλαζε; Εγώ βέβαια έστειλα ένα mailάκι να ρωτήσω και περιμένω απάντηση. Είναι αυτό το lifetime που σκέφτομαι... Παρόλαυτα όπως είπα και παραπάνω την καρτούλα δεν την πήρα ακόμα μιάς και είμαι δυσπιστος :Ρ. Οπότε προτάσεις για μια καρτούλα σε αυτά τα λεφτά (50-60 ευρώ πάνω) είναι καλοδεχούμενες.

Link to comment
Share on other sites

γνώμη μου είναι να απαιτήσεις πιστωτικό 450 ευρώ.

Σε μια γραμμή απλά λέγεται, στην πραγματικότητα πως μπορώ να το κάνω; Στην απάντηση ότι έμείς δεσμευόμαστε να σας το αλλάξουμε με κάποιο ισάξιο προιόν εγώ τι θα ανταπαντήσω;

Link to comment
Share on other sites

άντε πάλι....εξαρτάται πότε την πήγε και πριν πόσο καιρό την είχε αγοράσει.

οκ ρε παίδες σορρυ δεν το ήξερα πάντως το περιστατικό έγινε πριν κάνα 6μηνο.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον csaris. Παρόμοιο θέμα είχα κι εγώ πρόσφατα με μια GTS 250 που μου έβγαλε πρόβλημα. Πάρε το πιστωτικό που σου δίνουν και πάρε μια 5770 , αν θέλεις ATi (τελευταία γενιά, DirectX 11 κλπ) ή μια GTX260 216SP, αν θέλεις nVidia (physX κλπ).

Όποια και να πάρεις, πιστεύω οτι είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση απο τη 8800GTX, ειδικά αν αναλογιστείς οτι θα πληρώσεις 19 € (5770) ή 39 € (GTX260) extra.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.