Jump to content


Απορία με μετρήσεις από Samsung Spinpoint F3 1TB?


giantdi

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Τις προάλλες αγόρασα από το Πλαίσιο έναν Samsung Spintpoint F3 1TB για το καινούργιο pc μου ως τον καλύτερο HDD στις 7200RPM.

Εξ αρχής λοιπόν τον σύνδεσα σε Sata 3 πάνω στην μητρική (Gigabyte GA-X58A-UD7), παρότι ο σκληρός προορίζεται για Sata 2 ελπίζοντας σε μια τυχόν αύξηση των επιδόσεων τις τάξεως του 5-10% που είχα διαβάσει σε ένα site.

Έπειτα έτρεξα το HD Tune για να δω τι ψάρια πιάνει και τα αποτελέσματα που πήρα ήταν τα εξής:

samsunghdderrors.th.jpg

όσο αναφορά το HDD Health Status όπως επίσης και η μη εμφάνιση θερμοκρασίας του σκληρού στο πάνω μέρος του παραθύρου.

Ύστερα αποφάσισα να συνδέσω τον σκληρό σε Sata 2 όπως προβλέπει και ο κατασκευαστής μπας και υπήρχε θέμα επικοινωνίας μεταξύ HDD και Sata 3.Οπότε με την σύνδεση Sata 2 το HDD Health Status ήταν όλα οκ χωρίς κανένα κοκκινάδι και η θερμοκρασία στο πάνω μέρος του παραθύρου ήταν πλέον εμφανίσιμη.

Όσο αναφορά την ταχύτητα του σκληρού τα αποτελέσματα με την σύνδεση Sata 2 είναι τα εξής:

hdtunebenchmarksamsunghf.th.png

τα οποία ήταν σχεδόν τα ίδια και με την σύνδεση Sata 3.

Γενικότερα ο σκληρός ανταποκρίνεται ικανοποιητικά και οι ταχύτητες του στα Windows είναι συμπαθητικές αν και περίμενα από τις μετρήσεις υψηλότερες μέσες ταχύτητες, χαμηλότερα Access Time και ένα πιο γραμμικό γράφημα ταχύτητας. Εσάς πως σας φαίνονται οι μετρήσεις, είναι οκ, ή ο σκληρός έχει κάποιο πρόβλημα και χρίζει αντικατάστασης?

Παρεπιπτόντως ο σκληρός έχει μετρηθεί με τα Windows 7 Ultimate x64 και με κατηλημένα 381gb από τα 931gb.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και αναμένω τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Εξ αρχής λοιπόν τον σύνδεσα σε Sata 3 πάνω στην μητρική (Gigabyte GA-X58A-UD7), παρότι ο σκληρός προορίζεται για Sata 2 ελπίζοντας σε μια τυχόν αύξηση των επιδόσεων τις τάξεως του 5-10% που είχα διαβάσει σε ένα site.

καλησπέρα

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι το SATA 3 θα μας δώσει παραπάνω ταχύτητα σε SATA 2 εφόσον ο ίδιος κλειδώνει στο ίδιο πρωτόκολλο λόγω του backwords compatibility.

Ο Marvel ελεγκτής που χρησιμοποιείται τώρα εχει προβλήματα latencies ,compatibilities issues οπότε θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις τον ελεγκτή ICHxR που διαθέτη η μητρική σου.

Έχουμε πολύ χρόνο μέχρι να δούμε φτηνούς καλούς ελεγκτές SATA3 να κυκλοφορούν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.