Jump to content



αλλαγή hdd laptop σε ssd (με image σκληρού) απορία


Recommended Posts

Γεια σας.

Πρόσφατα αγόρασα ένα laptop toshiba και σκέφτομαι να αντικαταστήσω το σκληρό που έχει (320@ 5400) με ένα ssd intel 80gb.

Ο 320άρης είναι χωρισμένος μαμήσια σε 3 partitions. Ένα περίπου 4gb στο οποίο είναι τα WIn7 για εγκατάσταση.

150gb για το λειτουργικό

Και 150gb για αρχεία.

Από τα 320gb χρησιμοποιούνται μόνο τα 20-30 gb.

Θα μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να κάνω image το σκληρό και μετά κάπως μειώνοντας τα άδεια partition να μπορέσω να τον "στριμώξω" στον ssd.

Το έχει δοκιμάσει κανείς??

(όλο αυτό για να έχω τα win7 αυθεντικά!! Αν και η toshiba έφτασε την sony σε σχέση προεγκατεστημένα "άχρηστα" προγράμματα…!! Οπότε ένα clean install πιστεύω θα είναι καλύτερο)

Link to comment
Share on other sites

Παρά τα 3 partitions ο σκληρός σου είναι ΕΝΑΣ σαν hardware.

Αν τον αφαιρέσεις και βάλεις τον SSD τότε δεν θα έχεις κανένα από τα προηγούμενα partitions, παρά μόνο τον καινούριο SSD.

Link to comment
Share on other sites

@koshal ενταξει βρε δεν ειμαι τοσο ασχετοσ... το ξερω οτι ειναι 1 σκληρος απλος σκεφτηκα οτι image μπορείς να κάνεις όλο το σκληρο και όχι partition του...

@udinopoulos

ξέρεις αμα με τα προγράμματα αυτα μπορείς να μικρίνεις partition ή και να το καταργήσεις (ας πουμε το 3 Partition για τα αρχεια... δεν το θέλω!!!)

anyway.. ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα γίνεται. Συνήθως υπάρχει και επιλογή να σου αφήσει τα αρχεία του προς κατάργηση partition σε φάκελο με το όνομα του για να μην κάνεις εσύ copy paste.

Link to comment
Share on other sites

Παίζει να μην σου αναγνωρίζει τα windows αυθεντικά μετά.

Στα laptop κοιτάνε και το serial number του δίσκου τα windows. Δεν ξέρω σίγουρα πως δουλεύουν τα win 7 αλλά έχε υπόψιν ότι μπορεί παρόλα αυτά να κάνεις clean install.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.