Jump to content


Ακουστικα 5.1 με optical input, Sharkoon?


Blinky

Recommended Posts

Ειμαι στην εξης κατασταση, εχω ενα δωματιο με στημενο home cinema με προβολεα ενισχυτη και απ'ολα, και εχω και το βασικο μου PC σε αυτο το δωματιο για χρηση σαν HTPC. Αλλα επειδη το υπνοδωματιο μου ειναι διπλα ακριβως, εχω κανει μια μικρη τρυπα στον τοιχο και εχω περασει καλωδια και ετσι λειτουργω το PC και στο γραφειο μου κανονικα με οθονη ποντικι πληκτρολογιο κλπ.

Το μεγαλο πλεονεκτημα αυτης της λυσης ειναι οτι εχω μηδενικο θορυβο (αφου ειναι το PC σε αλλο δωματιο), και με 1 "καλο" PC Καλυπτω και τις 2 αναγκες (pc-htpc). Μεταξυ των καλωδιων του τοιχου ειναι και ενα usb που καταληγει σε 7αρι powered hub και εκει εχω συνδεσει και ενα εξωτερικο BD-rom οποτε ουσιαστικα δε μου λειπει τιποτα απο το δωματιο μου σε σχεση με το να ειχα τον πυργο διπλα μου.

Τωρα προσθεσα στην ιστορια και το xbox360 οπου παλι δεν υπαρχει θεμα αφου εχει wireless RF controller και πιανει μεσα απο τον τοιχο, μονο ενα hdmi περασα απο το ενα δωματιο στο αλλο για να παιρνει σημα η οθονη.

Το θεμα ειναι οτι θελω καπως να παρω και 5.1 ηχο στο δωματιο μου, και βλεπω σαν καλη λυση αν μπορω να κανω δουλεια με ενα optical καλωδιο toslink και ενα toslink switcher. Να ερχονται δηλαδη απο το διπλανο δωματιο ενα toslink για καθε συσκευη (ενα απο το PC και ενα απο το xbox για την ωρα) και με ενα απλο φτηνο switcher που εχει στο ebay με 5 ευρω να καταληγουν σε 1 καλωδιο που θα παει σε ηχοσυστημα+ακουστικα.

Το θεμα ειναι το ηχοσυστημα τωρα...αφου δεν υπαρχουν πολλες επιλογες με optical input...

Ουσιαστικα μονο logitech 5400-5450-5500 με τα 2 πρωτα καταργημενα και τα τελευταια πανακριβα για το Budget μου.

Σκεφτηκα να παρω ενα μεταχειρησμενο παλιοτερο ενισχυτη που θα ειχε optical input και αποκωδικοποιηση dolby digital αλλα οσο εψαξα θελω 100+ μονο για αυτον και θελω και ηχεια μετα....οποτε παλι θα παμε στο 200αρι+

Μετα ομως ειδα και αυτα τα ακουστικα της Sharkoon που ειναι 5.1 και εχουν optical input :

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006579

αλλα το κυριοτερο εχουν και αναλογικες εξοδους για 5.1 απλα ηχεια υπολογιστη. Δηλαδη μπορω να συνδεσω τις συσκευες μου στο optical input του decoder τους, και να εχω οποτε θελω ηχο απο τα ακουστικα τις βραδυνες ωρες, αλλα και να συνδεσω οποια ηχεια θελω στις αναλογικες εξοδους για τις υπολοιπες ωρες... με κοστος 109 ευρω, οπου παιρνω και ακουστικα ετσι, ενω αν χρησιμοποιησω υπαρχοντα ηχεια δεν χρειαζομαι τιποτα αλλο. Αν θελω να παρω κατι καινουριο μπορεω να παρω οποιαδηποτε ηχεια PC χωρις περιορισμους αφου αρκουν οι αναλογικες εισοδοι τους...

Το μονο που με προβληματιζει λιγο ειναι οτι ο decoder δεν υποστηριζει DTS, και στο xbox δεν ειανι προβλημα, αλλα σε καποια αρχεια PC με DTS ηχο θα ειχα προβλημα.....αλλα 99% θα ηταν ταινιες οποτε θα τις εβλεπα στον προβολεα και το ξεπερνω αυτο...

Επισης ακουω οτι το dolby headphone με κανονικα 2channel ακουστικα φερνει καλυτερο αποτελεσμα απο ακουστικα σαν αυτα που εοχυν πολλαπλα ηχειακια για το positioning....αλλα προσωπικα επειδη ο ενισχυτης μου στο home cinema εχει dolby headphone, δε με εχει ενθουσιασει...

Εχετε να προτεινετε καμια καλυτερη λυση, ή καμια γνωμη για αυτα τα sharkoon ή κανενα εναλλακτικο προιον? Θα ηθελα να μη ξεπερασουμε τα 150 ευρω ομως με τιποτα ετσι!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.