Jump to content


Αγορα NAS ή "φτιαχτο μονος σου"


lifO

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους,

Καθως εχω βρεθει μπροστα σε ενα δίλημμα ηθελα βοηθεια και αποψεις απο πιο πολλους.

Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα NAS και η πρωτη μου επιλογη ηταν αυτο http://www.pixmania.gr/gr/gr/04038944/art/qnap/Κουτι-δικτυου-nas-ts-410-turbo.html αλλα μετα απο μια κουβεντα που εκανα μου ειπαν οτι υπαρχουν και εναλλακτικες για την περιπτωση μου.

Η χρηση που θα του κανω θα ειναι πιο πολυ για bittorrent client και για προβολη full HD (720p & 1080p) ταινιων και ισως και κανα Blue Ray καμια φορα αν χρειαστει σε 32αρα τηλεοραση PHILIPS full HD.

Ολο αυτο γιατι ο υπολογιστης μου καιει σαν 10 air condition οποτε κοιταω πολυ στην καταναλωση ρευματος καθως ειναι ανοιχτος 24 ωρες την ημερα και 5-6 μερες την εβδομαδα.

Η εναλλακτικη που μου προτειναν ειναι να παρω μια μινι θηκη (Chenbro ES34069 Mini-ITX Home Server/NAS Chassis) που μπορειτε να δειτε και εδω http://www.mini-itx.com/store/?c=42 και να φτιαξω το δικο μου NAS οπως το θελω με σχετικα τα ιδια χρηματα.

Ηθελα να ρωτησω τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο και απο αποψη καταναλωσης ρευματος και απο αποδοση απο τα 2. Επισης αν εχει δοκιμασει κανεις να κανει κατι τετοιο και πως "τσουλαει" με αυτην την μητρικη (ASUS AT3IONT-I DELUXE) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522822ή καποια αναλογη και αν αντιμετωπισε προβληματα καθως έχει ενσωματομενη καρτα γραφικων και επεξεργαστη atom. Το θετικο ειναι οτι εχει NVIDIA ION επανω που καπως με καθησυχαζει.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.