Jump to content



Bus overclocking σε 790FX (crosshair III)


qbiefox

Recommended Posts

Επειδη λεω να μεταβω σε μη Black Edition cpu, ειπα να ασχοληθω λιγο με old way overclocking. Και δεν πηγε και πολυ καλα... Το hardware ειναι :

mobo - Asus crosshair 3 formula

cpu - AMD Phenom II x3 720BE

ram - 4gb kingston 2000c8

Το προβλημα ειναι το εξης... Δεν μπορω με τπτ να περασω τα 240 mhz στο base clock. Συγκεκριμενα, εχω ριξει cpu multi στο 10x, HT και ΝΒ multi στο 4x, για να μην με κοβει τπτ απο αυτα. Εχω δοκιμασει τάσεις cpu/nb 1.4v, ht 1.35v, nb 1.3v και sb 1.3v

Τι κανω λαθος? Απ' οτι εψαξα στον ιντερνετ, το 790FX παει πολυ παραπανω. Γενικα δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια σε amd μηχανηματα, οποτε μπορει να κανω και καμια χοντρη πατατα. Περιμενω ιδεες :D

Link to comment
Share on other sites

Ρευμα σε τι? Βαρατε και οποιον παρει ο χαρος? Ηδη εχω ανεβασει ρευματα... και προκοπη δεν ειδα. Οι μνημες σιγουρα δεν με κοβουν γιατι τους εχω κατεβασει πολλαπλασιαστη και παιζουν κατω απο 1600, ενω αντεχουν μεχρι 2000. Καμια πιο συγκεκριμενη βοηθεια?

Link to comment
Share on other sites

Αν και το thread δεν ειχε και μεγαλη επιτυχεια (4 στα 5 posts ειναι δικα μου :p), ειπα να ποσταρω τις εμπειριες μου, για να μην μεινει στην μεση το thread. Τελικα δεν εφταιγε τπτ αλλο, απο το AMD OverDrive. Χρησιμοποιοντας το toolaki της AMD, η μητρικη απλα δεν ανεβαινε. Απο bios ομως, ανεβηκε πολυ καλα... Με default τασεις σε ολη τη μητρικη, δηλαδη, ht 1.2v, nb 1.1v και sb 1.2v, ειχα το παρακατω αποτελεσμα :

25u4oig.jpg

315mHz δεν ειναι καθολου ασχημα πιστευω. Με λιγο ρευματακι ανεβαινε και αλλο, ομως δεν εχει ιδιατερο νοημα, οποτε δεν το εψαξα περιτερω.

Link to comment
Share on other sites

βρε συ, απο Overdrive προσπαθούσες? :hehe:

δεν είχα ποτέ εμπειρίες με μη ξεκλείδωτους cpu, έχω την ίδια mobo, πιστεύω από βδομάδα που θα την πάρω πίσω να σου πω τι ψάρια πιάνει με ένα Χ2 250 :dirol:

Link to comment
Share on other sites

Γενικα δεν το χρησιμοποιω το AOD. Μια ζωη απο bios παιζω. Απλα εχω ακουσει διαφορους να λενε καλα πραγματα για το AOD, και ειπα να χαζεψω λιγο μαζι του, μπας και γλυτωσω και λιγο χρονο (που αυτον τον καιρο δεν περισσευει). Βεβαια πλεον, μου εγινε μαθημα...

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια ο συγκεκριμενος επεξεργαστης (720 χ3) ειναι Black Edition!! τι λετε? τον εχω ξεκλειδωμενο 4πυρηνο στα 3,0ghz!!

ολες οι ρυθμισεις απο BIOS παντα!!! τον εχω παει και με τους 4 πυρηνες ανοικτους μεχρι 3,4ghz! παραπανω δεν το εψαξα, δεν με ενδιεφερε!

Link to comment
Share on other sites

Βασικα πηρα 2000αρες μνημες, και για να παιξουν πανω απο 1600, πρεπει να κλοκαρω bus. Επισης ηθελα να δω πως παει η μητρικη. Νιωθω καπως να εχω high end μητρικη και να την εχω stock. Ας επαιρνα κανα 770 αν ηταν να μην την πειραξω, που εχει και τα μισα λεφτα.

Τελος η amd με τον thuban, εδειξε δειγματα οτι θελει να ακριβυνει τους BE. Ειναι μεγαλη η διαφορα τιμης μεταξυ 1055Τ και 1090Τ. Και το θεμα ειναι, οτι και οι 2 μπορουν να παιξουν στα 4ghz. Επειδη καποια στιγμη θα παω σε thuban, σκεφτομαι, οτι αφου δεν με κοβει η μητρικη, γιατι να μην παρω τον 1055Τ και να γλυτωσω το 100αρικο?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.