Jump to content



[ΒΟΗΘΕΙΑ] Πρόβλημα με Ethernet


uNick

Recommended Posts

Εχω ενα προβλημα και δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως φταιει...

Λοιπον, εχουμε εναν υπολογιστη (με δυο καρτες δικτυου ethernet πανω του), ενα ρουτερ, ενα Access Point και ενα λαπτοπ.

-Συνδεω την μια καρτα δικτυου(PCI) με το ρουτερ, (το εικονιδιο του υπολογιστη διχνει οτι προσπαθει να συνδεθει) παρολα αυτα δεν μπορει να συνδεθει.

-Συνδεω την αλλη καρτα δικτυου (PCI) με το ρουτερ, (παλι το εικονιδιο του υπολογιστη διχνει οτι προσπαθει να συνδεθει) και αυτο δεν μπορει να συνδεθει.

-Συνδεω την καρτα δικτυου με το AP (την μια φορα την μια καρτα και την αλλη φορα την αλλη) και συνδεωμαι με το ρουτερ ασυρματα, η συνδεση ειναι επιτυχης... (λεω μεσα μου, το βρηκα... το προβλημα ειναι οι θυρες ethernet του ρουτερ.)

-Συνδεω το λαπτοπ σε ολες τις θυρες ethernet και συνδεεται με ολες μια χαρα.

Δεν ξερω τι ακριβως φταιει... και εδω ζηταω την βοηθεια σας...

Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς τα laptop μιας και είναι όλα μαμίσια, έχουν καλύτερο και πιο αξιόπιστο τρόπο δικτύωσης.

Το θέμα είναι ότι μπορεί για να συνδεθούν σωστά οι κάρτες, να χρειάζεται να του βάλεις "καρφωτές" ip, άσχετα του ότι η σύνδεση είναι ενσύρματη.

Για πήγαινε στο εικονίδιο σύνδεσης (μεταξύ κάρτας ethernet και router) πάτα κατάσταση--> Υποστήριξη--> Λεπτομέρειες. Εκεί θα σου δώσει μια ip. Για δοκίμασε την (και βάλε την πάλι στο εικονίδιο σύνδεσης μεταξύ κάρτας ethernet και router) στις ιδιότητες--> Γενικά--> Πρωτόκολλο ΤCP/IP--> ιδιότητες (του tcp/ip)--> Γενικά, αποεπέλεξε το "αυτόματη" και βάλε την παραπάνω ip.:flower:

Link to comment
Share on other sites

Δε συνδέεται ή προσπαθεί να πάρει IP και δεν παίρνει; Το router έχει ενεργοποιημένο το dhcp; (να δίνει αυτόματα διευθύνσεις) Αν συνδέσεις το AP ή το laptop πάνω στο desktop ανάβουν τα λαμπάκια; Καλώδια δοκίμασες να αλλάξεις;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.