Jump to content



Πρόβλημα με UPS...


bill86

Recommended Posts

Απο την πρώτη μέρα που αγόρασα το pc το ups που αγόρασα δεν τον κράταγε ανοιχτο ούτε 1 sec!

1on έχω τροφοδοτικό 850watt

2on to ups ειναι 800VA

3on δεν συνδέετε κάτι αλλο εκτος απο το router μου και τον ενισχυτή μου (ενας παλιος)

Καταρχήν η πρώτη μου ερώτηση είναι, είτε είναι 600VA είτε 1200VA παίζει ρόλο εκτός του πόση ώρα θα μείνει ανοιχτό αν θα το κρατησει ανοιχτό με το που θα γείνει ι διακοπή?

Επίσης θέλει "φόρτισμα" μόνο του στην πρίζα κάποιες ώρες την πρώτη φορά (8-9 ώρες)

τώρα πλέον δεν νομιζω να ζει η μπαταρία αφου το έχω 3 χρόνια + το ups ο μόνος λόγος που το έχω πάνω είναι για να με προστατεύει απο υπέρταση μιας και δεν έχω πολύμπριζο της προκοπής και δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με διακοπες ρεύματος.

Αλλα επειδή μεσα σε αυτή την εβδομάδα ειχα πάνω απο 10 πτώσεις ρεύματος :rant: (υπαρχει λόγος και θα συνεχιστουνε το ξέρω) πρέπει να βρώ επειγοντος τροφοδοτικό πρίν δώ τα όρια του pc με το ρεύμα....

Link to comment
Share on other sites

To ups είναι μικρό για το τροφοδοτικό που έχεις, αφού υπολογίζεται ώς 800VA x 60%=480Watts.

Αυτό σημαίνει ότι με 850watt psu θα πρέπει να έχεις 1400-1500VA UPS minimum.

Γι' αυτό δέν στο κράταγε ανοικτό ούτε sec.

Στα ups το μέγεθος μετράει....τα μεγάλα σε κρατάνε περισσότερη ώρα σε λειτουργία.

Link to comment
Share on other sites

Το οτι το PSU ειναι 850W δεν εχει καμια σημασια μιας κ ολα ειναι PFC κ δεν τραβαν 850W οταν το PC πχ ειναι idle (αναλλογα με το setup αντε να τραβαει 200-300W με την οθονη).

Ο ενισχητης μπορει να ειναι προβλημα ομως, καλυτερα βγαλτον.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τον samael....μπορει το psu να ειναι μεγαλυτερο απο το ups...ομως: 1) σε idle to ups ειναι υπεραρκετο 2) ακομα και αν ειναι σε full load....δεν σβηνει αμεσως απλα μειωνεται ο χρονος λειτουργιας......παιζει να εχουν εξαντληθει εντελως οι μπαταριες λογω σχετικης παλαιοτητας ή να φταιει ο ενισχυτης......

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου απάντησε κάποιος σχετικά με το αν εχει ακούσει κατι για φορτισμα UPS πρίν την εγκατάσταση την κανονική, αν εχει ακουσει καποιος κατι ασ μου πεί γιατι εγώ πρώτη φορα το ακουσα σήμερα που πήγα σε 2-3 μαγαζια να ρωτήσω! ίσως να φταίει και αυτό που έκανε έτσι απο την αρχή.

τώρα σχετικά με τιμές 110-120 euro ειδα κατι 1000va αλλα ρε συ lakiss με προβλημάτισες 1500va? δεν με ενδιαφέρει να κραταει 30 λεπτα 1 λεπτό μου φτάνει και πολλή λέω για να μην σου πω 10 sec μόνο και μόνο να μην κλείνει γιατι ξαναέρχετε το ρεύμα δεν μιλάμε για μεγάλες διακοπές ρεύματος που γίνονται μια στο τόσο.....

Link to comment
Share on other sites

Στο APC δεν εκανα κατι ιδιαιτερο, plug n play.

Παντως δεν ειναι κακη ιδεα να το φορτισεις/αποφορτισεις πληρως 1-2 φορες στην αρχη, σε καμια περιπτωση ομως δεν ειναι απαραιτητο να γινει αυτο για να δουλευει σωστα το UPS ;)

Τα 3 χρονια δεν ειναι κ πολλα παντως, εκτος αν η μπαταρια ή το UPS ειναι μαπα, απ τη στιγμη που οπως λες δεν ειχες συχνες διακοπες.

Δεν μας λες ομως κ το μοντελο μπας κ βγαλουμε ακρη?

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχεις δίκιο samael λάθος μου Ablerex T800 μοντέλο. μού είπε ένα μαγαζί να πάω την μπαταρία αν είναι να μου την αλλάξει αν υπάρχει, θα μου κόστιζε πολύ φτηνα περιπου 35 euro μου είπε μπορεί να το κάνω έτσι και αν δω οτι έχω πάλι πρόβλημα θα το δώσω σε ένα φίλο μου που έχει πιο μικρό Pc να πάρω καινούργιο.

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αληθεια 1η φορα βλεπω αυτη τη μαρκα, αλλα με ενα googlαρισμα βρηκα να λενε για 400W aka cosφ=0,5 aka χαμηλης αποδοσης aka χαμηλης ποιοτητας.

Επισης δεν εχει ενδειξη overload αν καταλαβα καλα, οποτε δε μπορεις να ξερεις αν το γεγονος οτι κλεινει γρηγορα εχει να κανει με το μεγαλο φορτιο που το εχεις πανω.

Anyway, στη θεση σου θα το εδινα στο φιλο και θα επαιρνα κατι ποιο ποιοτικο :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.