Jump to content



Πρόβλημα με νέο υπολογιστή


Cvlengr

Recommended Posts

Το έχω ποστάρει κ αλλού το ποστάρω κ εδώ που μάλλον είναι πιο κατάλληλο μέρος..

Αγόρασα ένα εξ ολοκλήρου καινούριο σύστημα.

THERMALTAKE W0229 TOUGHPOWER XT 750W

ASUS M4A89GTD PRO/USB3

AMD Phenom II X2 555

KINGSTON KHX2000C9AD3T1K2/4GX 4GB PC16000

WESTERN DIGITAL 1TB CAVIAR BLACK SATA3

Κάρτα γραφικών δεν έχω βάλει ακόμα, κ τα έχω τοποθετήσει σε ένα Lian-Li.. Ψήκτρα CPU της μάνας του..

Είναι το 2ο μηχάνημα που στίνω μόνος μου κ είχα ένα φόβο μήπως κάνω καμία βλακεία. Το έστισα την Κυριακή που μας πέρασε. Πέρασα και τα Windows 7 Pro 64-bit και πήγα για ύπνο. Τη Δευτέρα το απόγευμα άνοιξα το κουτί για να ψαχουλέψω λίγο τους ανεμιστήρες του κουτιού και πήγα να βάλω το μηχάνημα μπροστά. Το συνέδεσα πρώτα με την πρίζα κ όταν γύρισα τον διακόπτη στην πλάτη του τροφοδοτικού στο "Ι", χωρίς να πατήσω το οποιοδήποτε κουμπί, άρχισε το τροφοδοτικό να δίνει λίγο ρεύμα στο σύστημα για 1 δευτερόλεπτο και μετά να κλείνει, έδινε ρεύμα κ μετά έκλεινε. Το λαμπάκι στη μητρική άνοιγε κ έκλεινε. Οι ανεμιστήρες γυρνούσαν κ σταμάταγαν. Στο τροφοδοτικό το λαμπάκι του Standby ήταν διαρκώς πράσινο, ενώ τα λαμπάκια PG SIGNAL και TEMPERATURE αναβόσβιναν στο κόκκινο χρώμα. Πατώντας το κουμπί του υπολογιστή δεν υπήρχε καμία απόκριση. Έβγαλα κ έβαλα το καλώδιο από τη μπρίζα 2 φορές, τα ίδια..

Ξενερωμένος το παρατάω το μηχάνημα μέχρι την Πέμπτη, επειδή λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσα να ασχοληθώ κ πολύ. Την Πέμπτη αποσυνδέω τους ανεμιστήρες τελείως από το τροφοδοτικό (δεν νομίζω να παίζει ρόλο απλά το αναφέρω) κ το βάζω στην πρίζα κ όλα οκ! Το ανοίγω, το λειτουργώ για λίγο γιατί δεν είχα πολύ χρόνο. Το κλείνω με shut down κ πάω πάλι για ύπνο..

Σήμερα συνδέω ανεμιστήρες, πάω να το ανοίξω κ μου κάνει πάλι τα ίδια με τη Δευτέρα!! Αποσυνδέω ανεμιστήρες πάλι τα ίδια.. Λαμπάκια σβύνουν ανάβουν, ανεμιστήρες λειτουργούν για 1 sec ξανά κ ξανά, απλά κ μόνο με το πάτημα του διακόπτη στην πλάτη του τροφοδοτικού στο "I".

Στα BIOS δεν έχω πειράξει τίποτα, έκανα clear CMOS με το jumberακι, μπας και γίνει κάτι αλλά τίποτα.. Έχει κανείς ιδέα τι παίζει; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάπου βραχυκύκλωμα; Το κουμπί πάντως για να ανοίξει ο υπολογιστής, δεν προλαβαίνω καν να το πατήσω. Πως γίνεται να δίνει ρεύμα το τροφοδοτικό στα ανεμιστηράκια του κουτιού κ στη MoBo (σημειωτέον ότι κ ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού λειτουργεί) απλά με το γύρισμα του διακόπτη στο "Ι" ¨:blink:

Link to comment
Share on other sites

κλασικη ερωτηση αλλα ποτε δεν ξερεις.εβαλες τα "ποδαρακια" πισω απο την μητρικη πριν την βιδωσεις πανω στο κουτι?

EDIT: αμα εχεις χρονο δοκιμασε τα ολα εξω απο το κουτι πανω σε ενα γραφειο.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν.. Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα λύθηκε.. Τα "ποδαράκια" τα είχα βάλει κανονικά. Βγάζοντας όμως ένα ένα τα καλώδια από το τροφοδοτικό (είναι modular) έμεινε μόνο το 24-πινο πάνω στη MoBo.. Κ παρουσίαζε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.. Έδινε ρεύμα κατά διαστήματα 1 sec στη ΜοΒο χωρίς να πατήσω κάποιο κουμπί. Έβγαλα κ έβαλα το 24-πινο κ όλα ok... προς το παρόν.. Μάλλον έφταιγε ότι δεν έκανε καλή επαφή..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.