Jump to content


Τα πάντα για το Steam (Πληροφορίες, Νέα, Προσφορές, Προβλήματα)


Recommended Posts

Αφορμή για αυτό το θέμα είναι οι πολλές φορές που θέλω να αναφέρω απλά μία είδηση για το Steam και δεν έχω που να την γράψω συν του ότι έχω λίγη ώρα ελεύθερη για ξύσιμο τώρα :p

globalheader_logo.png

>Γενικά

(αν γνωρίζετε για το Steam, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το κομμάτι)

Όπως ίσως πολλοί θα ξέρετε το Steam είναι ένα προϊόν της γνωστής (θέλω να πιστεύω σε όλους) VALVe, δημιουργό της σειράς Half Life αλλά πολλών άλλων τίτλων με τεράστια επιτυχία (CS, Portal, L4D, Team Fortress). Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για μία πλατφόρμα με κύρια χρήση την πώληση παιχνιδιών που αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνη για το 70% της παγκόσμιας ψηφιακής αγοράς παιχνιδιών.

Δεν θα πω άλλα ιστορικά στοιχεία και απλά θα παραθέσω τους λόγους που το κάνουν τόσο διαδεδομένο (30εκ+ λογαριασμοί) και με τόσο φανατικό (βλέπε OP) "κοινό" (πελάτες):

- Έχει μία τεράστια συλλογή από παιχνίδια (1.400+) από όλους τους μεγάλους publishers με ελάχιστες εξαιρέσεις (πχ την Blizzard), αλλά και πολλά indie games.

- Αγοράζεις ένα παιχνίδι και μπορείς να το κατεβάσεις και να το παίξεις όπου θέλεις, χωρίς διαδικασίες εγκατάστασης.

- Τα updates στα παιχνίδια γίνονται αυτόματα.

- Έχει πολλές προσφορές σε όλη τη διάρκεια του χρόνου (καθημερινά, μεσοβδόμαδα, σαββατοκύριακα και δύο μεγάλες καλοκαίρι και Χριστούγεννα)

- Έχει free weekends, όπου μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι σα να το έχεις αυθεντικό για όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

- Τελευταία, στα pre-orders μέσω Steam δίνονται αρκετά έξτρα in-game καλούδια, ή και έξτρα δωρεάν παιχνίδια. Επίσης δίνεται έκπτωση 10%.

- Υπάρχει η δυνατότητα pre-load των παιχνιδιών έτσι ώστε να μπορείς να τα παίξεις ακριβώς την ώρα που κυκλοφορούν

- Κάποια παιχνίδια απαιτούν την χρήση του Steam για να παίξουν. Κάποιοι developers διαλέγουν να χρησιμοποιήσουν κάποια έτοιμα εργαλεία (API) που τους προσφέρει η VALVe και προσθέτουν έξτρα δυνατότητες στο παιχνίδι τους (leaderboards, microtransactions, online saves [steam Cloud], anti-cheat κλπ) μέσω του πακέτου STEAMWORKS.

- Υποστηρίζει Mac OS καθώς και (μετά το Portal 2) PS3, όπου (για όσα παιχνίδια υποστηρίζεται) αρκεί να έχεις αγοράσει το παιχνίδι μία φορά ώστε να το έχεις και στις 2/3 πλατφόρμες.

- Έχει δυνατότητα δημιουργίας Wishlist, recommendation παιχνιδιών, λήψης screenshots κ.α.

- Διαθέτει chat, profiles με δυνατότητα εγγραφής σχολίων, δημιουργία groups, friend lists και άλλα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης.

- Έχει αρκετά f2p παιχνίδια και demos παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν στο Steam.

- Τα Humble Bundles είναι εξαργυρώσιμα στο Steam.

- Πρόσφατα εντάχθηκε ένα σύστημα trading των έξτρα παιχνιδιών και ingame items του χρήστη.

και άλλα...

>Προσφορές

Όπως ανέφερα και προηγουμένως στο Steam παίζουν αρκετές προσφορές οι οποίες ανανεώνονται όταν είναι στις 20:00 ώρα Ελλάδος. Υπάρχει πλέον η έννοια του Daily Deal με διάρκεια 24 ώρες, η έννοια του Midweek Madness που διαρκεί συνήθως από Τρίτη απόγευμα έως Παρασκευή απόγευμα, αλλά και τα γνωστά εδώ και καιρό Weekend Deals που διαρκούν Παρασκευή απόγευμα με Δευτέρα απόγευμα. Στη διάρκεια του έτους επίσης, εμφανίζονται εβδομαδιαίες προσφορές για τους καταλόγους συγκεκριμένων publishers (<Publisher> Week , πχ EA Week).

Κοντά στα Χριστούγεννα έχουμε μία μεγάλη περίοδο εκπτώσεων (γύρω στις 10 μέρες) που σχεδόν όλος ο κατάλογος παιχνιδιών στο Steam βγαίνει σε εκπτώσεις (Christmas Sales). Το ίδιο γίνεται και το καλοκαίρι, τέλος Ιούνη με αρχές Ιούλη (Summer Sales).

Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα άρχισε και η μόδα των Treasure Hunts, όπου κάθε ημέρα αυτών των περιόδων κάποια παιχνίδια βγαίνουν σε τεράστιο ποσοστό έκπτωσης και ολοκληρώνοντας κάποιο achievement τους συγκεκριμένο κερδίζεις συμμετοχή σε κλήρωση, με έπαθλο τα πρώτα 10 παιχνίδια της Wishlist σου.

Υπάρχει ένα θέμα στα forums στο οποίο σχολιάζονται καθημερινά τα deals του Steam για όποιον ενδιαφέρεται.

Οφείλω να προειδοποιήσω πάντως, ότι οι προσφορές του Steam είναι ιδιαίτερα εθιστικές και δεν φέρω καμία ευθύνη για τις συνέπειες της χρήσης τους. Οι περισσότεροι πλέον αγοράζουν τα παιχνίδια είτε με pre-order είτε μόνο σε προσφορά. Προσωπικά συστήνω να μην αγοράσετε τίποτα που δεν είναι σε προσφορά και ειδικά τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι δεν αγοράζουμε κάτι που δεν είναι προσφορά ημέρας, μέχρι την τελευταία ημέρα προσφορών, όπου αγοράζουμε ότι θέλαμε και δεν βγήκε σε προσφορά ημέρας. :rolleyes:

>Δωρεάν Παιχνίδια, Demos και Mods

Όπως ανέφερα και πιο πάνω στην συλλογή του Steam, συμπεριλαμβάνονται demos παιχνιδιών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε αυτό, τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

Αυτό που θα σας ενδιαφέρει περισσότερο όμως είναι τα f2p παιχνίδια που μπορείτε να βρείτε εδώ. Πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και αρκετά άλλα, τα οποία δεν εμφανίζονται σε αυτή τη σελίδα αλλά οι χρήστες του Steam τα έχουν ξετρυπώσει και μαζέψει σε ένα θέμα εδώ.

>Παιχνίδια που ενεργοποιούνται στο Steam αγορασμένα εκτός Steam

- List of Green Man Gaming games you can activate on Steam

- List of GamersGate games you can activate on Steam

- List of Amazon games you can activate on Steam

- Retail games you can activate on Steam

>Tips, Tricks & άλλα

- Γίνετε μέλος του επίσημου Steam Group του TheLab.gr: εδώ

- Κερδίστε παιχνίδια στο Steam: εδώ

- Παρακολουθείστε το ιστορικό των τιμών των παιχνιδιών του Steam, αλλά και διαβάστε κριτικές: εδώ

- Συγκρίνετε τιμές μεταξύ περιοχών: εδώ

- Βοηθήστε στην μετάφραση του Steam στα ελληνικά: εδώ

- Πως να βάλετε συγκεκριμένα παιχνίδια σε άλλον δίσκο (πχ SSD) για καλύτερα loading times: εδώ

- Ανεπίσημη λίστα με παιχνίδια που έχουν επιπλέον του Steam DRM (3rd Party DRM): εδώ

- Backup των Save Games σας: εδώ

- Προτάσεις για την βελτιστοποίηση της υπηρεσίας του Steam από τους χρήστες: εδώ

- Παζάρια στο Steam Trading: εδώ

- Παιχνίδια που ο κόσμος μετανιώνει που αγόρασε (τελείως υποκειμενικά): εδώ

- Το Steam στο twitter: εδώ (για νέα) και εδώ (για support)

Αυτά είναι όλα όσα εγώ γνωρίζω για το Steam (ίσως να ξεχνάω κάποια). Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα. :)

disclaimer: Δεν έχω καμία άλλη σχέση με το Steam ή την VALVe πέραν του ότι είμαι πελάτης και φανατικός χρήστης των υπηρεσιών τους.

Έγινε επεξεργασία από deninho
minor fixes
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να ενημερώσω ότι από σήμερα έχει προσφορές η SEGA στους τίτλους της. Αν δεν κερδίσω τίποτα από το SteamGifts, λέω την τελευταία μέρα να τσιμπήσω το Alpha Protocol με 90% έκπτωση στα 2€ και το Aliens vs Predator (ο [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] Νομίζω το έχει εξυμνήσει) με 75% στα 5€.

Link to comment
Share on other sites

Και οσα ηδη υπαρχουν....Steamgifts!:innocent:

Εγώ πάντως έχω ρίξει χρήμα στη σειρά. :p Και τα δύο τελευταία τα πήρα και σε Collector's Edition. Είναι η μόνη σειρά για την οποία δε λυπάμαι μετά που βλέπω τα παιχνίδια σε εξευτελιστικές τιμές. Βίτσια είναι αυτά. :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Με τρωει για alpha protocol, ισως και dreamcast collection ( ενας Αλαχ ξερει τι σκ@τα πορτ θα εχουν κανει )

Ψηνομαι ταμαλα για το heist Save 10% on PAYDAY

Θελω 2 ατομα ακομα για 4pack, ( δηλαδη ο καθενας πληρωνει 14 ευρω ) κατα προτιμηση να μην παιζουν με ηχεια και να εχουν λογαριασμο στο gaypal, ευχαριστω :)

Link to comment
Share on other sites

Ενα τιπ για οσους δε το ξέρουν. Αν σας κολήσει ο client καποια στιγμή και δεν ανοίγει, ΜΗΝ τον κανετε uninstall γιατι σβήνει και ΟΛΑ τα παιχνίδια που έχετε κατεβάσει. Σβηστε μερικά απο τα αρχεία που ειναι στο directory του client και αυτος θα τα ξανακατεβάσει απο την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βασικά ένα πρόβλημα αντιμετοπίζω με δαύτο.

Ενώ έχω βάλει με την εκκίνηση των windows να ξεκινάει και το steam και όντως ξεκινάει(με τη λίστα με τα παιχνίδια που έχω,και ποιος είναι μέσα και που),όταν πήγα στο site για να κατεβάσω το patch για το hard reset,μου ζητούσε να κάνω login!!!

Κουλό δεν είναι αυτό αφού μου ξεκινάει με τα windows?

Αλλά και πέρα από αυτό,λέω οκ και βάζω το account name μου και password αλλά δε με έβρισκε!!!

Πατάω ότι και καλά έχω ξεχάσει τον κωδικό μου για να βάλω το e-mail και όταν το βάζω μου βγάζει μνμ ότι δεν υπάρχει καταχωρημένος χρήστης με αυτό το mail!!!

Τι παίζει ρε παίδες???

Έχω μείνει και χωρίς patch!

Link to comment
Share on other sites

Bασικα μεγαλα κουταμαρα εχεις κανει που το βαζεις να "ξεκιναει" με το λειτουργικο αφου ειναι υπερβολικα "βαρυ" για να φορτωνεις το πισι σου με δαυτο ανοιγοντας το...

Ψαξε στο φορουμ τους για το προβλημα σου αφου ειναι ιδιαιτερης φυσης .

Link to comment
Share on other sites

Τόσα γίγα μνήμη έχουμε!:DΤι την πήραμε αλλά και τον ssd άμα είναι να μην τα χρησιμοποιούμε\αξιοποιούμε κιόλας!;)

Το θέμα είναι μήπωςμπορούσε να με βοηθήσει κανείς πριν επικοινωνήσω με αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

Ξαναλεω ΟΚ να ανοιγουν "κανονικες" εφαρμογες με το boot αλλα το Steam ειναι ιδιαιτερη περιπτωση.

Προτεινω να μην κανεις boot με αυτο.

Ενα κλικ ειναι αλλωστε.

Ξαναλεω επειδη ειναι πολυ προσωπικο το θεμα και περιλαμβανει accounts κλπ να μιλησεις με steam κατευθειαν.

Link to comment
Share on other sites

Ωπα.

Καταλαβα τι εκανες.

ΣΟυ ζητησε authorise γιατι μπηκες απο browser και οχι μεσω Steam εφαρμογης-που αυτο επρεπε να κανεις αφου ουσιαστικα αυτο χρυσοπληρωνεις στο Steam.

Αν θελεις μεσω browser το Steam σου στελνει ενα 4ψηφιο κωδικο για να μπεις απο browser.

Check your email!

Link to comment
Share on other sites

όταν πήγα στο site για να κατεβάσω το patch για το hard reset

:wassat:

Να κατεβάσεις εσύ manually patch για το hard reset γιατί; Δεν το κάνει αυτόματα το Steam;

Κατά τ'άλλα είναι αυτό που σου είπε ο Neph. Το Steam έχει ένα σύστημα προστασίας γνωστό ως Steam Guard, το οποίο για κάθε υπολογιστή/browser στον οποίο συνδέεσαι με τα στοιχεία σου σου στέλνει email επιβεβαίωσης. Έτσι κάποιος που έχει τους κωδικούς σου στο Steam, θα πρέπει να έχει και του email σου για να σου "κλέψει" τον λογαριασμό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.