Jump to content


Ερώτηση για Dell XPS L702x


panbio

Recommended Posts

Kαλησπέρα παιδιά μια θα ήθελα την βοήθεια σας.

Αγόρασα το παραπάνω notebook με τα εξης χαρακ:

Επεξεργαστής:Intel Core i7-2630QM (2.00GHz, 6MB Cache )

Μνήμη:4GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz

Σκληρός Δίσκος:500GB Serial ATA (7200RPM)

Οπτικό Μέσο:DVD+/-RW 8x

Οθόνη:17.3” High Definition (1920x1080) WLED TrueLife

Κάρτα Γραφικών:nVidia GeForce GT550M 1024MB

Δικτύωση:Ethernet Lan, Wireless 802.11b/g/n, Bluetooth

Εξωτερικές Θύρες:Mini DisplayPort (1), 2 total USB 3.0, 1 USB 2.0 (eSATA), LAN (RJ45), HDMI 1.4, Audio jacks (headphone with SPDIF support (2), 1 Mic-in)

Κάμερα:Integrated 2.0MPixel

Υποδοχές/Θύρες:9-in-1 media card reader

Μπαταρία:9-cell: Up to 7 hours, 32 minutes of battery life with 9-cell battery

Ήχος: JBL 2.1 Designed & Certified Speakers +Waves MaxxAudio®. 2.1

Audio:2 X 4W + 12W sub-woofer 20W Total

To πρόβλημα είναι ότι ενώ κανονικά έχει nvidia GT550m 1gb,το gpuz μου δείχνει κάρτα γραφικών ΙΝΤΕL HD Graphics.Aπό το device manager βλέπω ότι έχει και intel και nvdia....

Περασα driver απο nvdia και απενεργοποιησα την intel απο devce manager αλλα το nvidia control panel μου λεει οτι δεν υπαρχει nvidia καρτα γραφικων.....

Τι μπορει να συμβαίνει???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Έχω και εγώ το ίδιο ακριβώς laptop. Το laptop έχει δύο "κάρτες γραφικών", την μία της NVIDIA και την άλλη της Intel που είναι ενσωματωμένη στον CPU. Αυτό που γίνεται είναι ότι το σύστημα ανάλογα με τον φόρτο που δέχεται από εργασίες που αξιοποιούν την GPU, εναλάσσεται αυτόματα ανάμεσα στις 2 κάρτες γραφικών (NVIDIA Optimus λέγεται, και είναι τμήμα του driver της NVIDIA). Αν πας στο NVIDIA Control Panel θα δεις ότι υπάρχει επιλογή για το ποια κάρτα θες να χρησιμοποιείς ή αν θες να το αφήσεις στο αυτόματο.

Το αυτόματο όταν δεν χρησιμοποιείται η NVIDIA, της κλείνει το ρεύμα, έτσι ώστε να μην καίει τσάμπα την μπαταρία. Αν ανοίξεις παιχνίδι, θα πάρει μπρος αυτόματα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω φίλε μου για την απαντηση!!!Το κατάλαβα μετά οτι εχει να κανει με το optimus..Να σου κανω μια ερωτηση αφου εχεις το ιδιο laptop!!

Tι drivers χρησηιμοποιεις για την nvidia??Κατέβασα τους τελευταιους απο το site της nvidia..

Συμβαινει και σε εσενα αυτο το σπαστικο ανοιγοκλεισιμο με το fan?Παρατηρω οτι οταν ειναι σε idle κατασταση στροφαρει πολυ καθε 20sec(προσπαθει να κρατησει χαμηλα την θερμοκρασια)..Εψαξα και βρηκα οτι μπορει να φταιει το turbo boost της cpu,εκανα καποιες ρυθμισεις και το εβαλα να λειτουργει μεxri το 68%...Εχεις βρει καμια λυση σχετικα με αυτο???

Τι ρυθμισεις εχεις κανει οσον αφορα vga-optimus etc....

Link to comment
Share on other sites

Βασικά κυρίως χρησιμοποιώ Linux, αλλά έχω κρατήσει και τα Windows οπότε θα σου πω τι έχω κάνει στα Windows. Το Optimus το άφησα, όπως το βρήκα, δηλαδή στο αυτόματο. Τώρα το ανεμιστηράκι το ακούω που και που να παίρνει μπρος, αλλά μου φαίνεται λογικό (μην ξεχνάς ότι ο επεξεργαστής έχει TDP 45 W). Σκέψου ότι και στο Linux που έχω κλείσει τελείως την NVIDIA (δηλαδή την έχω απενεργοποιήσει, οπότε δεν παίρνει καν ρεύμα) και τότε το ανεμιστηράκι που και που αρχίζει και στροφάρει. Νορμάλ το βρίσκω. Το turbo boost το έχω αφήσει κανονικά, άλλωστε βοηθάει και αρκετά τις επιδόσεις σε single-threaded εφαρμογές! :p

Α! Έχεις κάνει bios update; Έχω βάλει το A12 από το site της Dell. Πολλές φορές κάνουνε τίποτα αλλαγές σχετικά και με τις στροφές των ανεμιστήρων στα BIOS. Δεν ξέρω αν το Α12 θα κάνει διαφορά, γιατί το έβαλα επιτόπου με το που πήρα το λάπτοπ οπότε δεν έχω και σύγκριση με το προηγούμενο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ καταρχήν φίλε μου για την απάντηση σου!!!

Επειδή είχα αρκετα προβλήματα υπερθέρμανσης σε άλλα laptop (hp) άρχισα να ψάχνω σε διάφορα ξένα forum για το l702x.(μέχρι στιγμής σε dell ποτέ δεν είχα πρόβλημα κυρίως την σειρά inspiron).

Γενικότερα απ'ότι είδα αρκετοί αναφέρουν heating problems στα xps αλλά και το ενοχλητικό άναψε σβήσε του fan ακόμα και σε idle κατάσταση.Λέγανε διάφορα όπως:

-update bios(μήπως και διορθώσουν την λειτουργία του fan ώστε να λειτουργεί σε σταθερές στροφές χαμηλά για να μην ανεβαίνει τόσο η θερμοκρασία και χρειάζεται να αναβοσβήνει κάθε λίγο και λιγάκι,αυτό με το A12 που πέρασα δεν βλέπω να έχει διορθωθεί).

-Κάποιος άλλος έλεγε ότι απλά ρυθμισε την cpu ώστε να μην κάνει βoost τόσο ψηλά και ανεβαίνει η temp,το έκανα αλλά και πάλι δεν είδα και τρελές διαφορές.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι όταν δεν τρέχω καμιά εφαρμογή οι θερμοκρασίες cpu-vga ειναι κάπου 50-60C,θερμοκρασιακό εύρος στο οποίο το fan κάνει τα δικά του με το ανοιγοκλέινει και να μην κρατάει σταθερές στροφες για να μην γίνονται αυτά!!

Bολέυει αρκετά να ανοίγω κανα βίντεο και να ενεργοποιείται η nvidia,έτσι το fan γυρίζει σταθερά και πέφτει η θερμοκρασία της vga στους 40C.Πρόβλημα υπερθέρμανσης δεν έχω όμως,το πολύ 60C να έχω δει με βαριές εφαρμογές και διάφορα stress test.

Να υποθέσω πρέπει να συνηθίσω στο αναψη-σβήσε του fan....

Μπορούμε να κάνουμε κάτι με το speedfan ώστε να λειτουργεί σταθερά το fan σε χαμηλές στροφές για να μην ανεβαίνει τόσο η θερμοκρασία??Το έχεις δουλέψει καθόλου???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.