Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google πλέον επιτρέπει να ζητήσετε την κατάργηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης που περιέχουν προσωπικά δεδομένα

    Η Google κυκλοφορεί ένα εργαλείο που διευκολύνει την κατάργηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης που περιέχουν τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου σας και άλλες προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες, ανέφερε το 9to5Google. Αυτό αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τη λειτουργία "αποτελέσματα για εσάς" ("results about you") στην I/O 2022 τον Μάιο, περιγράφοντάς την ως έναν τρόπο "να σας βοηθήσει να ελέγχετε εύκολα εάν οι προσωπικές σας πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης".

    Εάν δείτε ένα αποτέλεσμα με τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση κατοικίας ή το email σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά. Αυτό ανοίγει το συνηθισμένο πλαίσιο "Σχετικά με αυτό το αποτέλεσμα", αλλά τώρα περιέχει μια νέα επιλογή "Κατάργηση αποτελέσματος" στο κάτω μέρος της οθόνης. Ένα παράθυρο διαλόγου αναφέρει ότι εάν το αποτέλεσμα περιέχει ένα από αυτά τα τρία πράγματα, "μπορούμε να ελέγξουμε το αίτημά σας πιο γρήγορα".

     

    c9892fe0-3988-11ed-9fff-23fe204254e5.cf.

     

    Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε το αίτημα από ένα νέο στοιχείο μενού στην εφαρμογή Google που ονομάζεται "Αποτελέσματα σχετικά με εσάς", που είναι διαθέσιμο πατώντας το προφίλ χρήστη σας επάνω δεξιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο των αιτημάτων μέσω των φίλτρων "Όλα τα αιτήματα", "Σε εξέλιξη" και "Εγκρίθηκε".

    Η ίδια σελίδα, σάς επιτρέπει επίσης να υποβάλετε ένα νέο αίτημα με ένα βήμα "Γιατί θέλετε να καταργήσετε αυτό το αποτέλεσμα". Οι διαθέσιμες επιλογές είναι:

    • "Δείχνει τα προσωπικά μου στοιχεία επικοινωνίας",
    • "Εμφανίζει την επαφή μου με σκοπό να με βλάψει",
    • "Εμφανίζει άλλες προσωπικές πληροφορίες",
    • "Περιέχει παράνομες πληροφορίες" 
    • "Είναι ξεπερασμένο".

    Προηγουμένως, ωστόσο, η Google είχε πει ότι ενδέχεται να μην ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα:

    "Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν λαμβάνουμε αιτήματα κατάργησης, θα αξιολογούμε όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας για να διασφαλίσουμε ότι δεν περιορίζουμε τη διαθεσιμότητα άλλων πληροφοριών που είναι γενικά χρήσιμες, για παράδειγμα σε άρθρα ειδήσεων. Και φυσικά, η κατάργηση των στοιχείων επικοινωνίας από την Αναζήτηση Google δεν τα αφαιρεί από τον ιστό, γι' αυτό μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον ιστότοπο φιλοξενίας, εάν αισθάνεστε άνετα."

    Η νέα λειτουργία έχει κυκλοφορήσει μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σημειώνει το 9to5Google. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να αφαιρέσετε άλλες πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης ή περιεχόμενο doxxing από την Αναζήτηση Google μέσω ενός αιτήματος κατάργησης — υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές διαθέσιμες εδώ.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.