Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Υπάρχουν 24,6 δισεκατομμύρια κλεμμένοι λογαριασμοί προς πώληση στο dark web

    Περισσότερα από τα μισά από τους 24,6 δισεκατομμύρια κλεμμένους κωδικούς που είναι διαθέσιμοι προς πώληση στο σκοτεινό ιστό εκλάπηκαν το περασμένο έτος, ανακάλυψε η ερευνητική ομάδα Digital Shadows. Τα δεδομένα που κατέγραψε η ομάδα από πέρυσι αντικατοπτρίζουν μια αύξηση 64% σε σχέση με το σύνολο του 2020 (η Digital Shadows δημοσιεύει τα δεδομένα κάθε δύο χρόνια), και δείχνει μια σημαντική επιβράδυνση σε σύγκριση με τα δύο χρόνια πριν από το 2020. Μεταξύ του 2018 και της χρονιάς που ξέσπασε η πανδημία, ο αριθμός των κλεμμένων λογαριασμών προς πώληση αυξήθηκε κατά 300%, σύμφωνα με την έκθεση. Από τους 24,6 δισεκατομμύρια κωδικούς προς πώληση, τα 6,7 δισεκατομμύρια από αυτούς είναι μοναδικοί, σημειώνοντας αύξηση 1,7 δισεκατομμυρίων σε διάστημα δύο ετών. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 34% από το 2020.

    Με όλα αυτά τα διαπιστευτήρια λογαριασμών διαθέσιμα προς πώληση στο διαδίκτυο, οι επιθέσεις κατάληψης λογαριασμών έχουν επίσης πολλαπλασιαστεί, σύμφωνα με την έκθεση. Το 75% των κωδικών πρόσβασης προς πώληση στο διαδίκτυο δεν ήταν μοναδικοί, σημείωσε η Digital Shadows, ενώ τόνισε ότι όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί. Η προληπτική προστασία λογαριασμού, η συνεπής εφαρμογή καλών συνηθειών ελέγχου ταυτότητας και η επίγνωση του ψηφιακού αποτυπώματος κάποιου είναι απαραίτητα για την προστασία από επιθέσεις κλοπής λογαριασμού, σύμφωνα με τη μελέτη. Τα άτομα, ανέφερε η έκθεση, θα πρέπει «να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και σύνθετους, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.