Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μέσω 5G με το Profinet

    • Μετάδοση προγραμμάτων Profinet IO μέσω ιδιωτικού δικτύου 5G
    • Η  VXLAN ως τεχνολογία μετάδοσης ενσωματώνει το πρωτόκολλο Profinet
    • Η χρήση ενός κεντρικού συστήματος ελέγχου για πολλές συνδεδεμένες συσκευές μειώνει το κόστος ενέργειας και συντήρησης

     

    Η Siemens επιτρέπει τη μετάδοση του Profinet IO μέσω ενός ιδιωτικού δικτύου 5G, το οποίο επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για βιομηχανικές εφαρμογές.  Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στην τεχνολογία μετάδοσης VXLAN (Virtual Extensible LAN) που υποστηρίζουν τα router Scalance 5G και οι συσκευές ασφαλείας της Siemens. Η VXLAN ενσωματώνει το πρωτόκολλο Profinet IO, το οποίο μεταδίδεται στο Layer 2, σε πακέτα Layer 3, επιτρέποντας τη μετάδοση πέρα από τα όρια του δικτύου. Δεδομένου ότι η επικοινωνία Layer 2 πραγματοποιείται πλέον μέσω 5G, ένας κεντρικός ελεγκτής μπορεί να επικοινωνεί με αποκεντρωμένες μονάδες I/O σε κινούμενες συσκευές, όπως αυτοματοποιημένα καθοδηγούμενα οχήματα (AGV) μέσω Profinet σε ιδιωτικό δίκτυο 5G χωρίς την ανάγκη για τοπικό έλεγχο σε κάθε AGV. Αυτό εξοικονομεί κόστος ενέργειας και συντήρησης. Οι επισκέπτες της Hannover Messe είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτή την καινοτομία.

     

    hari_stin_tehnologia_metadosis_vxlan_to_protokollo_profinet_io_mporei_na_hrisimopoiithei_gia_epikoinonia_meso_enos_idiotikoy_diktyoy_5g_1.jpg 

     

    Βιομηχανικό 5G στη Hannover Messe

    Η Siemens παρουσίασε επίσης τη σύνδεση αυτοματοποιημένων καθοδηγούμενων οχημάτων μέσω 5G σε πρωτότυπο ενός αυτόνομου, ιδιωτικού βιομηχανικού δικτύου 5G. Οι συνδεδεμένες συσκευές σε εγκαταστάσεις παραγωγής, όπως τα αυτοματοποιημένα καθοδηγούμενα οχήματα (AGV) στην ενδο-εφοδιαστική αλυσίδα και τα κινούμενα ρομπότ, αυξάνουν την ευελιξία στην παραγωγή και απαιτούν αξιόπιστη ασύρματη επικοινωνία για ομαλή και ασφαλή λειτουργία.

     

    Με το Scalance MUM853-1, η Siemens παρουσίασε το βιομηχανικό router 5G της για τον πίνακα χειρισμού στην εμπορική έκθεση. Η συσκευή συνδέει τοπικές βιομηχανικές εφαρμογές με δημόσια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G και 4G (LTE). Με το router, εγκαταστάσεις, μηχανήματα, χειριστήρια και άλλες βιομηχανικές συσκευές μπορούν να παρακολουθούνται και να συντηρούνται εξ αποστάσεως μέσω ενός δημόσιου δικτύου κινητής τηλεφωνίας με υψηλού ρυθμού μετάδοση δεδομένων. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να ενσωματωθεί σε ιδιωτικά δίκτυα 5G. Το Scalance MUM853-1 επιτρέπει τη χρήση συσκευών, όπως κινούμενα ρομπότ στην παραγωγή ή αυτόνομα οχήματα στην εφοδιαστική.

     

    Πρώτες δοκιμές στον τομέα δοκιμών ιδιωτικών 5G στην εμπορική έκθεση

    Η Deutsche Messe και η Siemens έδωσαν σε όλες τις εταιρείες πρόσβαση στην καινοτόμο βιομηχανική τεχνολογία 5G στο «5G Smart Venue» στο Ανόβερο. Οι εταιρείες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους σε πρωτότυπο ενός αυτόνομου ιδιωτικού βιομηχανικού δικτύου 5G που βασίζεται στην έκδοση 15. Αυτό είναι ένα βιομηχανικό δίκτυο 5G που χρησιμοποιεί το φάσμα που είναι διαθέσιμο για δίκτυα πανεπιστημιουπόλεων στη Γερμανία (ζώνη 3,7 – 3,8 GHz). Οι πρώτες εταιρείες δοκιμάζουν ήδη το δίκτυο - για παράδειγμα, η HMS Networks, βιομηχανική εταιρεία τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ) έχει ενσωματώσει αισθητήρες στην υποδομή μέσω ενός ελεγκτή και ενός δρομολογητή 5G.

     

    «Η ενσωμάτωση των συσκευών μας στο δίκτυο της Siemens ήταν πολύ εύκολη», δήλωσε ο Δρ. Jens Jakobsen, Επικεφαλής Ανάπτυξης της HMS Labs. Ο Frank Hakemeyer, Director Communication Interfaces στο Phoenix Contact, συμπλήρωσε: "Μέσω του ιδιωτικού δικτύου 5G της Siemens, παρουσιάσαμε στη Hannover Messe πώς το βιομηχανικό 5G router μας μπορεί πλέον να μεταδίδει σήματα σχετικά με την ασφάλεια μέσω κινητών επικοινωνιών. Η σύνδεση του 5G router εντός του δικτύου της Siemens ήταν ιδιαίτερα εύκολο».

     

    Η Siemens αναπτύσσει το δικό της οικοσύστημα 5G, το οποίο αποτελείται από μια υποδομή για ιδιωτικά δίκτυα 5G και συσκευές τελικής χρήσης. Η υποδομή είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και θα είναι διαθέσιμη το 2023.

     

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβολή της Siemens στο 5G είναι διαθέσιμες στο www.siemens.com/industrial-5G.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.