Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Λειτουργία του ιστοτόπου Check4facts

    Aπό τις 23 Ιουνίου λειτουργεί κανονικά ο ιστότοπος του έργου check4facts. Υλοποιείται από το ΕΚΚΕ (συντονιστής εταίρος), το ΕΚ ΑΘΗΝΑ και το Eργαστήριο Κοινωνικής Έρευνας στα ΜΜΕ του Τμήματος ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ βρίσκεται στην τελευταία φάση της ολοκλήρωσής του και μάλιστα έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του. Πρόκειται για μια συνεργατική προσπάθεια ελέγχου της αξιοπιστίας δηλώσεων πολιτικών προσώπων για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, αφενός, και την παραβατικότητα/εγκληματικότητα αφετέρου.  

    Ο έλεγχος γίνεται με τον συνδυασμό μηχανικής μάθησης και κοινωνικής/δημοσιογραφικής έρευνας. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα ελάχιστα οργανωμένα εγχειρήματα που γίνονται στην Ελλάδα για τον έλεγχο της ακρίβειας και της αξιοπιστίας δηλώσεων πολιτικών προσώπων, ενίοτε δε και ειδήσεων, τηρώντας τους κανόνες της ανεξαρτησίας και της αμεροληψίας. Η ομάδα έργου αποτελείται από τους Νίκο Δεμερτζή, Χαράλαμπο Τσέκερη, Απόστολο Λιναρδή, Χριστίνα Φρέντζου, Μανίνα Κακεπάκη, Γεώργιο Πλειό, Γεώργιο Παπαστεφανάτο, Σοφία Καναούτη, Σταμάτη Πουλακιδάκο, Μιχαήλ Χατζηκωνσταντίνου, Γεώργιο Γιαννόπουλο, Αχιλλέα Καραδημητρίου, Κωνσταντίνα Βασιλειάδου, Κωνσταντίνο Αλέξη, Σταύρο Μαρούλη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους: https://www.ekke.gr/announcement-front/paratiritirio-dimosiou-logou και http://www.check4facts.gr/


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.