Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Διέρρευσαν τα πρώτα benchmarks του Core i9-10900X (10 cores / 20 threads)

    Ο Core i9-10900X είναι ένας επεξεργαστής 10ης γενιάς της Intel που θα διαθέτει 10 πυρήνες με υποστήριξη hyperthreading (20 threads). Τα πρώτα benchmarks, που μας δίνουν μια εικόνα των επιδόσεων του επεξεργαστή, διέρρευσαν στο twitter, προερχόμενα από τις δοκιμές κάποιου μελλοντικού Dell συστήματος.

     

    Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα από το οποίο διέρρευσαν οι μετρήσεις ήταν ένα Dell Precision 5820 μέλος της X-series, το οποίο προφανώς βρίσκεται σε κάποιο εργαστήριο δοκιμών της Dell. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ιδού η καταγραφή:

     

    large.Intel-Core-i9-10900X-Benchmarks-Leaked.jpg

     

    Σύμφωνα με τα roadmap που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Intel προγραμματίζει να φέρει 10 πυρήνες στην mainstream πλατφόρμα της που θα βασίζεται σε chipset σειράς "400", σε socket LGA 1200. Οι επεξεργαστές με κωδική ονομασία Comet Lake S αναμένεται να παρουσιαστούν στο τέλος του 2019 και ξεκινήσει η διάθεσή τους στις αρχές του 2020. Η σειρά θα περιλαμβάνει και επεξεργαστές "Κ" με TDP 125W και υψηλότερους χρονισμούς. Οι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται με τεχνολογία ολοκλήρωσης 14nm+++.

     

    large.intel-comet-lake-lga-1159-1200-news-again-2.png

     

    Σημειώνεται ότι η διαδικασία κατασκευής 14nm+++ αναδεικνύει ένα ενδιαφέρον πρόβλημα που πιθανόν να αντιμετωπίσει η Intel. Έχει ωριμάσει τόσο πολύ που μπορούν να παράγονται επεξεργαστές με υψηλότατους χρονισμούς, κάτι όμως που δεν θα ισχύει όταν η Intel καταφέρει να περάσει στα 10nm στο Desktop. Είναι λοιπόν πιθανόν η Intel να αναγκαστεί να διαθέσει κάποια στιγμή 10nm επεξεργαστές με καλύτερη απόδοση μεν, αλλά με χειρότερες επιδόσεις από την προηγούμενη γενιά. 

     

    large.intel-comet-lake-lga-1159-1200-news-again-1.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.