Jump to content


  • yanni
    yanni

    Διαθέσιμο από σήμερα το Ubuntu 17.10 με σημαντικές αλλαγές

    Η Canonical ξεκινάει να διαθέτει από σήμερα την νέα έκδοση 17.10 του Ubuntu, το οποίο σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση των προσπαθειών της εταιρίας να δημιουργήσει τα δικό της desktop environment και display server. Έτσι από αυτή την έκδοση, τόσο το Unity όσο και το Mir αντικαθίστανται από τα GNOME 3.26 desktop environment και Wayland display server.

     

    Η Canonical είχε ανακοινώσει ήδη από τον Απρίλιο την απόφασή της να σταματήσει την ανάπτυξη και προώθηση του Unity και να επιστρέψει σε πιο παραδοσιακές λύσεις, όπως το Gnome. Με την επιλογή του Gnome το Ubuntu χάνει ένα χαρακτηριστικό που το έκανε να διαφέρει έναντι των άλλων διανομών, αν και η εταιρία έχει φροντίσει να προσθέσει στο Gnome ένα custom user interface καθώς και κάποιες δικές της εφαρμογές. Έτσι το Gnome του Ubuntu 17.10 περιλαμβάνει το Ubuntu Dock και το ανάλογο theme. Για όσους πάντως αναβαθμίζουν από το Ubuntu 16.04 και επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Unity, αυτό δεν διαγράφεται, αλλά ούτε και θα τυγχάνει μελλοντικής υποστήριξης.

     

    Όπως είχε αναφερθεί στις αρχές του μήνα, η Canonical δεν σκοπεύει να βγάλει images του Ubuntu 17.10, για πλήρη αναβάθμιση σε 32bit συστήματα. Όποιος επιθυμεί να αναβαθμίσει 32bit σύστημα στην τελευταία αυτή έκδοση μπορεί να το κάνει. Όποιος θέλει να φτιάξει κάποια φρέσκια εγκατάσταση θα έχει διαθέσιμες μόνο τις επιλογές Netinst και MinimalCD.

     

    Επιπλέον αλλαγές στο Ubuntu 17.10 περιλαμβάνουν μεταφορά των close, minimize και maximize κουμπιών στην πάνω δεξιά γωνία, Linux Kernel 4.13, πλήθος αναβαθμισμένων εφαρμογών και ένα νέο wallpaper με ονομασία Artful Aardvark.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.