Jump to content


  • yanni
    yanni

    Διπλάσιο bandwidth υπόσχεται η GDDR5X έναντι της GDDR5

    .
    Η νέα GDDR5X είναι pin compatible με την GDDR5 και δεν διαφέρει ιδιαίτερα στην σχεδίασή της ή στην τροφοδοσία της. ώστε να απαιτεί σημαντικές αλλαγές από τους κατασκευαστές και για την αξιοποίησή της, καθιστώντας ιδιαίτερα εύκολη την μετάβαση σε αυτήν. Επιπλέον το κόστος της είναι σημαντικά χαμηλότερο έναντι της HBM, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χαμηλότερου κόστους κάρτες γραφικών. Προσφέρει διπλάσιο bandwidth έναντι της GDDR5, με τον ρυθμό μεταφοράς δεδομένων να φτάνει τα 64 byte/access έναντι 32 byte/access της GDDR5. Η GDDR5 προσφέρει έως και 7Gbps πριν αρχίσουν να κέρδη από την αύξηση της ταχύτητας να μην δικαιολογούν την αύξηση στην κατανάλωση, με την GDDR5X να ανεβάζει αυτή την επίδοση στα 10-12Gbps αρχικά, στοχεύοντας να φτάσει στα 16Gbps.

     

    GDDR5X  94a


    GDDR5X  94b


    GDDR5X  94c

     

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο η AMD όσο και η Nvidia σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την νέα GDDR5X λόγω του χαμηλού της κόστους έναντι της HBM, όταν αυτή αρχίσει να παράγεται μαζικά από εταιρίες όπως η Micron, σε κάρτες γραφικών για την χαμηλή και μεσαία κατηγορία, εφοδιάζοντας με HBM μνήμη μόνο τα κορυφαία τους μοντέλα.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.