Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στην Κίνα πάει το παγκόσμιο ρεκόρ για την παραγωγή του ισχυρότερου σταθερού μαγνητικού πεδίου

    Ένας υβριδικός μαγνήτης στη Εγκατάσταση Σταθερού Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου (SHMFF) στην πόλη Hefei σημείωσε νέο ρεκόρ για την ισχύ ενός μόνιμου μαγνητικού πεδίου στις 12 Αυγούστου παράγοντας πεδίο 45,22 Tesla, σύμφωνα με δήλωση της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

    Έτσι, η Κίνα ξεπέρασε το ρεκόρ 45 Tesla που σημειώθηκε από έναν υβριδικό μαγνήτη στο Εθνικό Εργαστήριο Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου των ΗΠΑ το 1999. Ο κινεζικός μαγνήτης, ο δεύτερος στον κόσμο που «έπιασε» αυτό το φράγμα, κατασκευάστηκε το 2016 και αρχικά δημιούργησε ένταση πεδίου των 40 Tesla.

    Ο επικεφαλής ερευνητής, ο καθηγητής Guang Guangli, είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υψηλού Μαγνητικού Πεδίου του Ινστιτούτου Φυσικής Επιστήμης της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Hefei, ο οποίος δήλωσε ότι «για να επιτύχουμε στη συνέχεια ακόμη υψηλότερα μαγνητικά πεδία, καινοτομήσαμε με τη δομή του μαγνήτη και αναπτύξαμε νέα υλικά».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Κινέζων επιστημόνων, η επίτευξη έντασης πεδίου 45,22 Tesla «αποτελεί βασικό ορόσημο στην ανάπτυξη της μαγνητικής τεχνολογίας στην Κίνα και σε ολόκληρο τον κόσμο». Η εγκατάσταση SHMFF προσφέρει επί του παρόντος το ισχυρότερο σταθερό μαγνητικό πεδίο σε ερευνητές παγκοσμίως και ήδη παρέχει σε περισσότερα από 170 ινστιτούτα και πανεπιστήμια στην Κίνα και σε άλλες χώρες τις πειραματικές ρυθμίσεις για έρευνα αιχμής σε διάφορους τομείς μελέτης.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.