Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοίνωσε την νέα Radeon Pro Duo, με δύο Polaris GPUs

    Όταν η AMD είχε ανακοινώσει την σειρά RX 400, είχε συγκρίνει τις επιδόσεις δύο RX 480 σε CrossFire, έναντι μίας GTX 1080. Αυτό είχε οδηγήσει πολλούς να υποθέσουν ότι η AMD θα βγάλει κάποια hi end gaming κάρτα γραφικών με δύο Polaris GPUs. Τέτοιο προϊόν δεν κυκλοφόρησε ποτέ για την gaming αγορά. Αυτό δεν ισχύει όμως για την ήμι-επαγγελματική αγορά, με την AMD προχτές να ανακοινώνει την νέα Radeon Pro Duo με δύο Polaris GPUs.

     

    Η νέα Radeon Pro Duo με τις δύο Polaris GPUs, έρχεται να διαδεχθεί το περσινό μοντέλο με τις δύο Fiji GPUs. Εκείνο το μοντέλο διέθετε μόλις 8GB μνήμης(4GB ανά πυρήνα), λόγω του περιορισμού της HBM μνήμης που χρησιμοποιήτο. Το νέο μοντέλο όμως χρησιμοποιεί μνήμες GDDR5, επιτρέποντας στην AMD να εφοδιάσει την νέα Radeon Pro Duo με 32GB μνήμης(16GB ανά πυρήνα).

     

    Radeon Pro Duo Polaris 2.jpg

     

    Οι δύο GPUs που χρησιμοποιούνται, είναι ίδιων χαρακτηριστικών με αυτές που βρίσκουμε στις κάρτες RX 480 και RX 580, με 2304 stream processors, 128 texture units και 32 ROPs. Η συχνότητα λειτουργίας boost είναι 1243MHz, ενώ η συχνότητα λειτουργίας της μνήμης τα 7GHz.

     

    Βλέπουμε λοιπόν ότι η νέα Radeon Pro Duo, αν και με σημαντικά περισσότερη μνήμη, είναι μικρότερης υπολογιστικής ισχύος έναντι του περσινού μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, η νέα Radeon Pro Duo έχει υπολογιστική ισχύ που φτάνει τα 11,45 TFLOPs σε FP32, έναντι 16,38 TFLOPs του περσινού μοντέλου.

     

    Όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, το TBP(typical board power) της νέας κάρτας είναι 250W, σημαντικά χαμηλότερο έναντι του περσινού μοντέλου που ήταν στα 350W.

     

    58ffc9336c003_RadeonProDuoPolaris1.jpg

     

    Η νέα Radeon Pro Duo διαθέτει μία HDMI 2.0b και τρεις DisplayPort 1.4 θήρες, έχοντας την δυνατότητα να στείλει σήμα σε όλες ταυτόχρονα, υποστηρίζοντας έτσι και 8K οθόνες. Προορίζεται κυρίως για την αγορά παραγωγής υλικού βίντεο και VR, ενώ μέσω των επαγγελματικών οδηγών της AMD υποστήριξη και για προγράμματα CAD, CAM και άλλα. Η νέα Radeon Pro Duo θα είναι διαθέσιμη από τον επόμενο μήνα προς $999.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.