Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Gigabyte πετυχαίνει σταθερά 4.3GHz all-cores στον επερχόμενο AMD Ryzen 3950X

    Αν και ο 16πύρηνος Ryzen 3950X αναμενόταν τον Σεπτέμβρη, η AMD την τελευταία στιγμή ανακοίνωσε την καθυστέρησή του μέχρι τον Νοέμβρη. Οι enthusiasts που περίμεναν πώς και πώς με τα 749$ στο χέρι προφανώς απογοητεύτηκαν, αλλά τουλάχιστον η Gigabyte φρόντισε να μας ενημερώσει από νωρίς για τις δυνατότητες του νέου επεξεργαστή.

     

    Προφανώς η Gigabyte έχει από πριν πρόσβαση στον ακυκλοφόρητο επεξεργαστή και έκαναν αρκετές δοκιμές σε συνδυασμό με μια X570 Aorus Master και 16GB DDR4-3200 RAM. Κατά τη διαδικασία αυτή κατάφεραν να ανεβάσουν τον επεξεργαστή στα 4.3GHz σε όλους τους πυρήνες σταθερά, με μια EKWB EK-KIT P360 υδρόψυξη.

     

    large.AMD-Ryzen-9-3950X-Overclock_2.png

     

    H Gigabyte αναφέρει ότι το base clock του 3950X είναι 3.3GHz, ενώ η AMD αρχικά έχει ανακοινώσει τον επεξεργαστή με base clock 3.5GHz. Επισημαίνουμε τη διαφορά και περιμένουμε να δούμε τι τελικά θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβρη.

     

    large.AMD-Ryzen-9-3950X-Overclock_3.png

     

    large.AMD-Ryzen-9-3950X-Overclock_4.png

     

    Η Gigabyte κατάφερε να πετύχει στο Cinebench R15 4384 πόντους στα 4.3GHz (all-cores). Κατάφεραν επίσης να ανεβάσουν και άλλο τον επεξεργαστή στα 4.4GHz (all-cores) πετυχαίνοντας 4475 πόντους, αλλά αναφέρεται ότι ο επεξεργαστής δεν μπορούσε να πετύχει επαναλαμβανόμενες εκτελέσεις του προγράμματος σε αυτή τη συχνότητα.

     

    large.Selection_002.jpg

     

    Όλες οι λεπτομέρειες, βήμα προς βήμα, για αυτά τα overclocks αναφέρονται στον "Gigabyte's X570 Overclocking Guide" που μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε σε μορφή PDF. Σύμφωνα με την Gigabyte, τα 4.3GHz (all-cores) μπορεί να είναι το όριο για πολλά κομμάτια, αλλά υπάρχουν επεξεργαστές που μπορούν να πάνε ακόμα πιο ψηλά.

     

    Παράθεση

    Although 4.3 GHz might be the limit for many parts, there are parts that can be overclocked even higher. Not on all occasions are these results going to assure you the prime95 stability but at least the parts might be able to be stable through Cinebench R15. We recommend using reliable dual-radiator water cooling or even better, a triple-radiator solution for the best results

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.