Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Microsoft εισαγάγει την δυνατότητα throttling για τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο

    Ένα νέο χαρακτηριστικό εισαγάγει στα Windows 10 η Microsoft το οποίο θα βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, η εταιρία το ονομάζει "Power Throttling" και ουσιαστικά δίνει σε κάποιον την δυνατότητα να περιορίσει την πρόσβαση στους πόρους του συστήματος σε εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο(background).

     

    Το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο ήδη στους Insiders με την έκδοση Windows 10 Insider Preview Build 16176. Για την ώρα το Power Throttling υποστηρίζει μόνο επεξεργαστές Intel Skylake ή νεώτερους. Ο λόγος είναι ότι βασίζεται στην τεχνολογία Speed Shift της Intel, αλλά μελλοντικά αναμένεται να υποστηριχθούν και άλλοι επεξεργαστές.

     

    Με το Power Throttling ενεργό, το λειτουργικό αντιλαμβάνεται ποιες εφαρμογές τρέχουν στο προσκήνιο και δίνει υψηλή προτεραιότητα σε αυτές. Όσον αφορά τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, αυτές δεν σταματούν να λειτουργούν, αλλά τα Windows θέτουν τον επεξεργαστή στο χαμηλότερο power state για την λειτουργία αυτών των προγραμμάτων. Αυτό δεν θα επηρεάσει καθόλου την αναπαραγωγή μουσικής για παράδειγμα, αλλά σίγουρα θα καθυστερήσει κάποια εφαρμογή που αν και στο background, απαιτεί υψηλή υπολογιστική ισχύ, για παράδειγμα κάποιο transcoding.

     

    58f9ce4d1b663_Win10powerthrottling1.png

     

    Win 10 power throttling 2.jpg

     

    Το Power Throttling είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, ακόμα και το όνομα ενδέχεται να αλλάξει, οπότε δεν αποκλείεται να μην λειτουργεί και απροβλημάτιστα στην παρούσα υλοποίηση. Πάντως υπάρχει η επιλογή εξαίρεσης εφαρμογών από την διαχείριση του Power Throttling, εφόσον αυτό δημιουργεί προβλήματα ή εφόσον επιθυμεί ο χρήστης κάποια εφαρμογή στο background να έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε όλη την ισχύ του επεξεργαστή.

     

    Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό blog post της Microsoft.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.