Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Samsung βρίσκεται κοντά στην κυκλοφορία smartphones με μπαταρία γραφένιου

    Ένα πρόσφατο tweet από τον Evan Blass (@evleaks) αποκάλυψε ότι η Samsung έχει σχεδόν τελειώσει την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας μπαταριών γραφένιου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αυτή την τεχνολογία τουλάχιστον σε ένα από τα κινητά της κινητά τηλέφωνα μέχρι το τέλος του 2021.

     

    Η εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών ήταν αρκετά στάσιμη με την πάροδο των ετών. Οι μπαταρίες από γραφένιο θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση, προσφέροντας μερικές βελτιώσεις στην τρέχουσα τεχνολογία ιόντων λιθίου, συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερων χρόνων φόρτισης.

     

    "Η Samsung ελπίζει να έχει τουλάχιστον ένα smartphone είτε τον επόμενο χρόνο είτε το 2021, το οποίο θα περιέχει μια μπαταρία γραφένιου. Με δυνατότητα πλήρους φόρτισης σε λιγότερο από μισή ώρα, θα πρέπει να αυξήσουν τις χωρητικότητές τους μειώνοντας παράλληλα το κόστος, ", γράφει ο Evan Blass (@evleaks).

     

    Όπως υπογραμμίζει o @evleaks, οι συσκευές με μπαταρίες graphene θα μπορούν να φορτίζονται πιο γρήγορα από τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ορισμένα άλλα πιθανά πλεονεκτήματα με τις μπαταρίες γραφένιου περιλαμβάνουν υψηλότερες χωρητικότητες, μικρότερο βάρος και χαμηλότερο κόστος.

     

    Η χρήση τεχνολογίας γραφένιου δεν είναι μια νέα ιδέα. Οι εταιρείες και οι οργανώσεις εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια για να φέρουν τα προϊόντα γραφένιου στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η Panasonic έχει ήδη αναπτύξει μια μικρή μπαταρία εύκαμπτου γραφένιου, οι κορεατικές έρευνες αποκάλυψαν τις  διαφανείς μονάδες μνήμης γραφένιου και η Samsung αναπτύσσει επίσης τεχνολογία γραφένιου για τη δημιουργία ευέλικτων οθονών. Ωστόσο, κανείς δεν ήταν πολύ κοντά στο να έχει ένα ολοκληρωμένο προϊόν μπαταρίας γραφένιου που είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά.

     

    Εάν η Samsung μπορεί να αναπτύξει επιτυχώς αυτές τις μπαταρίες γραφένιου, θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά το τοπίο των κινητών τηλεφώνων, ενισχύοντας τη θέση της Samsung ως ηγέτη στην ανάπτυξη τεχνολογίας μπαταριών, ξεπερνώντας σημαντικά τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον σημαντικό τομέα για τις κινητές συσκευές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.