Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Seagate θα κυκλοφορήσει δίσκους HDD 18TB και 20ΤΒ το 2020 με προοδευτική αύξηση χωρητικότητας μέχρι τα 50TB το 2026

    Η Seagate ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τους πρώτους εμπορικά διαθέσιμους μηχανικούς σκληρούς δίσκους, με τεχνολογία HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording), στο δεύτερο μισό του 2020. Ταυτόχρονα, οι νέοι 18ΤΒ δίσκοι της εταιρείας θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα (με 9 πλατό) των σημερινών Exos 16TB δίσκων. Αυτό σημαίνει ότι η Seagate έχει την τεχνολογία να διαθέσει δίσκους 18TB πριν την εμπορική έλευση της τεχνολογίας HAMR.

     

    large.68589_02_seagate-18tb-hdd-coming-early-2020-20tb-arrives-late.png

     

    Η εξέλιξη της τεχνολογίας HAMR θα δώσει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, δίσκους 30ΤΒ+ το 2023-2024 και 50ΤΒ+ μέχρι το 2026. Το μέγεθος αυτό δείχνει φανταστικό για έναν μηχανικό δίσκο, αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα αρκεί μια μόνο μηχανική βλάβη για να χαθούν εκατομμύρια φωτογραφίες, βίντεο ή δισεκατομμύρια αρχεία... Συνεπώς το backup θα πρέπει να απασχολήσει ακόμα περισσότερο όσους σκέφτονται να αξιοποιήσουν τέτοιους δίσκους για την αποθήκευση των δεδομένων τους. 

     

    large.GWDTqSdWSUfvNBIg.jpg

     

    Ο CEO της Seagate, Dave Mosley, δήλωσε: "Ετοιμαζόμαστε να διαθέσουμε στην αγορά δίσκους 18ΤΒ κατά το πρώτο μισό του 2020, ώστε να διατηρήσουμε την ηγετική θέση μας στον χώρο της αποθήκευσης δεδομένων. Επίσης οδηγούμε τις εξελίξεις στον τομέα της πυκνότητας δεδομένων αποθήκευσης ανά μονάδα επιφάνειας, με την τεχνολογία HAMR"

     

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι καθώς αυξάνεται η πυκνότητα των δεδομένων στους δίσκους, απαιτείται τεχνολογία πολλαπλών ενεργοποιητών (multi-actuator technology), ώστε να διατηρηθεί η γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα και να αυξηθούν οι χωρητικότητες χωρίς παραχωρήσεις στις επιδόσεις. 

     

    Η Seagate συνεργάζεται με πολλούς πελάτες της, ώστε να πιστοποιηθούν τα νέα drives στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.