Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Θα αντικαταστήσει με άλλον μηχανισμό η Apple τα προβληματικά "Butterfly" πληκτρολόγια;

    O μηχανισμός "Butterfly" των πληκτρολογίων των MacBooks δημιουργήθηκε το 2015 (και αναβαθμίστηκε το 2017 και 2019) με στόχο να επιτρέψει στην Apple να φτιάξει ακόμα λεπτότερα MacBooks, αλλά και να βελτιώσει την εμπειρία πληκτρολόγησης των χρηστών. Τουλάχιστον ως προς τον δεύτερο στόχο, η Apple μάλλον απέτυχε, καθώς ασκήθηκε έντονη κριτική στην εταιρεία τόσο για την εμπειρία πληκτρολόγησης, όσο και για την αντοχή του μηχανισμού στον χρόνο, καθώς τα πληκτρολόγια ήταν επιρρεπή στις βλάβες.

     

    Η κριτική στην Apple ήταν τόσο έντονη που η "Wall Street Journal" δημοσίευσε άρθρο με τίτλο "Appl Still Hasn’t Fixd Its MacBook Kyboad Problm" για να σχολιάσει το πρόβλημα και να ζητήσει από την Apple να προσπαθήσει να το λύσει. Η Apple φαίνεται να βελτίωσε την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί για τον μηχανισμό Butterfly και άρχισε να προσφέρει δωρεάν αντικαταστάσεις στα προβληματικά πληκτρολόγια των MacBooks που κυκλοφόρησαν μεταξύ του 2015 και 2017. Βέβαια η αντικατάσταση γίνεται με τον ίδιο τύπο πληκτρολογίου, οπότε το πρόβλημα δεν λύνεται μακροπρόθεσμα.

     

    Τελικά η Apple, σύμφωνα με αναφορές πηγών, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον μηχανισμό στα επερχόμενα MacBooks με χρήση του "glass fiber-reinforced scissor switch", που θα προσδίδει στα πλήκτρα μεγαλύτερη διαδρομή και αυξημένη αντοχή. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.