Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Μόλις το 14,75% των χρηστών του Steam χρησιμοποιεί Radeon κάρτα γραφικών

    Παρά την κυκλοφορία των νέων Radeon 5700 και τις καλές κριτικές,  η AMD έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να κερδίσει τις καρδιές (και τα χρήματα) των gamers, όπως φαίνεται από το "Steam Hardware & Software Survey" του Ιουνίου 2019.

     

    Τα στατιστικά που συγκεντρώνονται από τη δημοφιλή πλατφόρμα δείχνουν ότι οι κάρτες γραφικών της Nvidia χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα των χρηστών με ποσοστό 75,53%, ενώ μόνο 14,75% χρησιμοποιεί κάρτες της AMD. Ένα -όχι αμελητέο- ποσοστό 9,58% χρησιμοποιεί τις ενσωματωμένες στους επεξεργαστές gpu της Intel. 

     

    Σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, οι πιο δημοφιλείς κάρτες της Nvidia είναι η GeForce GTX 1060 με 16%, η GTX 1050 Ti με 10,6% και η GTX 1050 με 6.22%.

     

    Στο στρατόπεδο της AMD, η δημοφιλέστερη κάρτα είναι η RX 580 με 1.32%, στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

     

    Απομένει να δούμε αν οι RX 5700 θα μπορέσουν να αυξήσουν το μερίδιο της AMD στην αγορά και να αλλάξουν τα παραπάνω ποσοστά ή αν η Nvidia με τη νέα της σειρά "super" θα παραμείνει τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των gamers.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.