Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα σειρά οικονομικών SSD με τον Maia controller ετοιμάζει η Samsung

    Η Samsung διοργανώνει αυτή την περίοδο στην Ιαπωνία το ετήσιο SSD Forum της. Στα πλαίσια αυτού του forum η εταιρία αποκάλυψε ότι σχεδιάζει έναν νέο SSD controller ονόματι Maia, για χρήση σε μια νέας γενιάς SATA SSDs, οι οποίοι θα αποτελούν μια νέα οικονομική πρόταση της εταιρίας προς το καταναλωτικό κοινό.

     

    Ο νέος Maia controller θα υποστηρίζει πλήθος από NAND flash μνήμες, όπως TLC και 3D NAND/V-NAND. Στα πλαίσια του forum η εταιρία επέδειξε δύο νέους SATA SSDs των 2,5'', με τους νέους SSDs αρχικά να προορίζονται για τους OEMs και αργότερα πιθανόν να επεκτείνεται η διαθεσιμότητά τους και στην αγορά λιανικής.

     

    Ο πρώτος SSD που επέδειξε η Samsung είναι ο Samsung CM871a, ο οποίος θα χρησιμοποιεί μνήμες NAND TLC των 16nm. Ο SSD επιτυγχάνει ταχύτητες σειριακής ανάγνωσης των 535MB/sec και σειριακής εγγραφής της τάξης των 215MB/sec, επίδοση η οποία φτάνει στα 515MB/sec μέσω της τεχνολογίας TurboWrite. Σε τυχαία προσπέλαση ο SSD επιτυγχάνει 97000 IOPS σε ανάγνωση και 59000 IOPS σε εγγραφή, τιμή που φτάνει τις 88000 IOPS και εδώ χάρη στην τεχνολογία TurboWrite.

     

    samsung-cm871a.jpg

     

    Ο δεύτερος SSD είναι το μοντέλο Samsung PM871a το οποίο χρησιμοποιεί μνήμες TLC V-NAND . Οι επιδόσεις του φτάνουν τα 530MB/sec σε σειριακή ανάγνωση και τα 515MB/sec σε σειριακή εγγραφή, επίδοση η οποία ανεβαίνει στα 526MB/sec χάρη στην TurboWrite. Σε τυχαία προσπέλαση επιτυγχάνει 97000 IOPS σε ανάγνωση και 88000 IOPS σε εγγραφή.

     

    samsung_pm871a.jpg

     

    Ο Samsung CM871a θα είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητες των 128 GB και 256 GB, ενώ ο Samsung PM871a σε χωρητικότητες των 128 GB, 256 GB, 512 GB και 1 TB. 

     

     

    Πηγή: Samsung Readies New Cost-Effective SSDs Featuring Maia Controller


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.