Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα ASRock Ultra Quad M.2, για έως και τέσσερις NVMe M.2 SSDs σε μία PCIe κάρτα

    Η ASRock αποκάλυψε μια νέα PCIe κάρτα, η οποία πιθανόν θα ικανοποιήσει όσους θα ήθελαν να έχουν περισσότερες θέσεις για NVMe M.2 SSDs στο σύστημά τους. Η νέα PCIe κάρτα ASRock Ultra Quad M.2 επιτρέπει την τοποθέτηση έως και τεσσάρων NVMe M.2 SSDs, επιτρέποντας ακόμα και την δημιουργία bootable RAID για μέγιστες επιδόσεις.

     

    Η ASRock Ultra M.2 τοποθετείται σε μία υποδοχή PCIe 3.0 x16 και μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις NVMe M.2 PCIe x4 SSDs (2242/2260/2280/22110). Η ASRock έρχεται να ανταγωνιστεί στα ίσια την αντίστοιχη κάρτα Hyper M.2 x16 της ASUS, η οποία είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο. Στα συν της Ultra Quad M.2, σύμφωνα με την ASRock, είναι η τοποθέτηση των θέσεων των M.2 υπό γωνία, εξασφαλίζοντας έτσι μικρά και παρόμοιου μήκους traces πάνω στο PCB, καθώς και η ύπαρξη 6pin PCIe υποδοχής για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική τροφοδοσία των SSDs με ρεύμα.

     

    ASRock ULTRA QUAD M.2 CARD(4).jpg

     

    ASRock ULTRA QUAD M.2 CARD(5).jpg

     

    Σε σχέση με το προϊόν της ASUS, η ASRock επίσης τονίζει την χρήση μεγαλύτερης διαμέτρου ανεμιστήρα(5 εκατοστών), αλλά και μεγαλύτερου μήκους thermal pads(11 εκατοστών), τα οποία έρχονται σε επαφή με το αλουμινένιο περίβλημα της κάρτας για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας από τους SSD. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της κάρτας είναι και η δυνατότητα ρύθμισης των στροφών του ανεμιστήρα μέσω λογισμικού.

     

    Η κάρτα είναι συμβατή με τεχνολογία Intel VROC και υποστηρίζει bootable RAID, τόσο σε AMD X399 πλατφόρμα, όσο και σε Intel X299.

     

    ASRock ULTRA QUAD M.2 CARD(2).jpg

     

    ASRock ULTRA QUAD M.2 CARD(3).jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.