Jump to content


  • yanni
    yanni

    Οι Pentium της σειράς Kaby Lake θα διαθέτουν και HyperThreading

    Μπορεί στις ακριβές κατηγορίες ο ερχομός της σειράς Kaby Lake να μην έφερε κάτι το ουσιαστικό, αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει για την κατηγορία των οικονομικών μοντέλων και ειδικότερα τους επεξεργαστές κατηγορίας Pentium. Η Intel ουσιαστικά φέρνει μια μικρή επανάσταση στα οικονομικά συστήματα, εφοδιάζοντας τους επεξεργαστές αυτούς για πρώτη φορά με HyperThreading, φέρνοντάς τους πολύ κοντά στις επιδόσεις των Core i3.

     

    Οι επεξεργαστές Pentium είναι ιδιαίτερα οικονομικοί, αλλά τα μόλις δύο threads που υποστήριζαν μέχρι σήμερα, είχαν ήδη αρχίσει να αποτελούν περιοριστικό παράγοντα. Τα νέα μοντέλα της σειράς Kaby Lake όμως, πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα Pentium G4560, Pentium G4560T, Pentium G4600, Pentium G4600T και Pentium G4620 έρχονται με υποστήριξη HyperThreading επιτρέποντάς τους να επεξεργάζονται τέσσερα threads ταυτόχρονα, φέρνοντάς τους πολύ κοντά στους Core i3 επεξεργαστές. Το μόνο μειονέκτημά τους έναντι των Core i3 είναι η μη υποστήριξη AVX2 εντολών που επιταχύνουν το video editing και το video transcoding.

     

    5874b5d01b520-KabyLakePentiumHyperThreading.png

     

    Οι νέοι Pentium έχουν προτεινόμενες τιμές πώλησης στο site της Intel από $64 έως $93, καθιστώντας τους άριστες επιλογές για χρήση σε οικονομικά συστήματα. Από την άλλη η AMD χάνει το πλεονέκτημα των περισσότερων threads που πρόσφεραν τα δικά της οικονομικά μοντέλα, οπότε μένει να δούμε αν θα ρίξει τιμές στα υπάρχοντα μοντέλα ή αν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα προσφέρουν τα δικά της οικονομικά μοντέλα της σειράς Ryzen.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.