Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Ολοκληρώθηκε η σχεδίαση για τους ΖΕΝ 3 με πιθανή κυκλοφορία το 2020

    Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων EPYC επεξεργαστών 2η γενιάς της AMD, ανακοινώθηκε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η φάση σχεδιασμού για τους νέους "Zen 3" επεξεργαστές και έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός των "Zen 4". 

     

    Οι Zen 2 κατασκευάζονται στα 7nm με τη μέθοδο DUV (deep ultraviolet), ενώ οι Zen 3 θα κατασκευάζονται με τη μέθοδο EUV (extreme ultraviolet) που θα προσδώσει σημαντικά κέρδη στην πυκνότητα των transistors και σημαντικά οφέλη στην αποδοτικότητα (performance/watt). Αυτά τα οφέλη θα μπορούν να αξιοποιηθούν είτε στην στόχευση για καλύτερη ενεργειακή απόδοση είτε σε υψηλότερους χρονισμούς. Προφανώς η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο θα χαρακτηρίζει και τους νέους επεξεργαστές που θα προκύψουν. Οι Zen 3 θα μπορούσαν να διαθέτουν και νέα ISA instruction-sets. 

     

    Εφόσον η φάση σχεδιασμού έχει ολοκληρωθεί, η AMD μπορεί να περάσει αμέσως στη φάση παραγωγής πρωτοτύπων και ελέγχου. Τα πρώτα προϊόντα Zen 3 θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν το 2020.

     

    Η αρχιτεκτονική Zen 4 σχεδιάζεται για κυκλοφορία το 2021, σε μια εποχή που αναμένεται ωρίμανση της 7nm διαδικασίας κατασκευής, ώστε να επιτρέπει μεγαλύτερα dies (άρα cores per chiplet) ή εκμετάλλευση της διαδικασίας κατασκευής με 6nm EUV node. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.