Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ο Sundar Pichai αναλαμβάνει νέος CEO της Alphabet (Google), καθώς οι συνιδρυτές, Sergey Brin και Larry Page, αποσύρονται

    Οι συνιδρυτές της Google, Sergey Brin και Larry Page, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι παραιτήθηκαν από τον έλεγχο της Alphabet (μητρικής εταιρείας της Google), παραδίδοντας στον CEO της Google, Sundar Pichai. Οι παραιτηθέντες θα παραμείνουν στο ΔΣ της Alphabet αλλά δεν θα έχουν πλέον τις θέσεις του CEO και του προέδρου αντίστοιχα. Ο Pichai θα είναι πλέον όχι μόνο CEO της Google αλλά και της Alphabet. Αυτή η εξέλιξη του δίνει εκτελεστικό έλεγχο σε όλες τις θυγατρικές της Alphabet, όπως τις CaptalG, Google Fiber, Loon, Waymo και DeepMind.

     

    Η ανακοίνωση των Brin και Page έχει ως εξής:

    Quote

    Going forward, Sundar will be the CEO of both Google and Alphabet. He will be the executive responsible and accountable for leading Google, and managing Alphabet's investment in our portfolio of Other Bets. We are deeply committed to Google and Alphabet for the long term, and will remain actively involved as Board members, shareholders and co-founders. In addition, we plan to continue talking with Sundar regularly, especially on topics we're passionate about!

     

    Η Google αναδιοργανώθηκε το 2015 ως μια μεγάλη μητρική εταιρεία με την επωνυμία Alphabet, με εκτελεστικό πρόεδρο τον Eric Schmidt, μετατρέποντας την κύρια εταιρεία Google ως μία από τις θυγατρικές της Alphabet. Μετά την έξοδο του Schmidt το 2017, οι Brin και Page ανέλαβαν τον έλεγχο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.