Jump to content



  • yanni
    yanni

    Πρόστιμο ύψους 997 εκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Qualcomm

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την επιβολής προστίμου στην Qualcomm, ύψους 997 εκατομμυρίων ευρώ, για συμφωνία που είχε κλείσε με την Apple το 2011. Η συμφωνία αφορούσε την προμήθεια LTE modems από την Qualcomm στην Apple και ήταν τέτοια που απέκλειε τον ανταγωνισμό.

     

    Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Qualcomm εκμεταλλεύτηκε την ηγεμονική της θέση στην αγορά για την περίοδο από το 2011 έως το 2016, πληρώνοντας την Apple ώστε, όχι μόνο η Apple να επιλέγει τα LTE modems της Qualcomm, αλλά ταυτόχρονα να μην χρησιμοποιεί LTE modems από τους ανταγωνιστές της Qualcomm, κυρίως την Intel. Ελέγχοντας την Apple με αυτόν τον τρόπο, η Qualcomm εξασφάλιζε ότι οι ανταγωνιστές της δεν θα μπορούν να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά των LTE modems. Η Qualcomm πάντως απορρίπτει τις κατηγορίες και σκοπεύει να εφεσιβάλλει την απόφαση.

     

    Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από καταδίκες της εταιρίας τα τελευταία χρόνια, σε πολλές χώρες, για διάφορες μονοπωλιακές πρακτικές. Επιπλέον αναμένεται να αποτελέσει και δικαστικό προηγούμενο στην αντίστοιχη έρευνα για την ίδια συμφωνία, που διεξάγει η Αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.