Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Πώς αλλάζουν οι καιροί... AMD Ryzen 1600 vs Intel 7600k

    Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη γενιά Ryzen επεξεργαστών τo 2017 το ενδιαφέρον ήταν έντονο για τη νέα τεχνολογία της AMD και πολλές συζητήσεις έλαβαν χώρα ανάμεσα στους enthusiasts. Οι συγκρίσεις των επεξεργαστών της AMD με αυτούς της Intel έδιναν και έπαιρναν, το ίδιο και οι δικτυακοί «τσακωμοί» στα forums ανάμεσα στους υποστηρικτές της μίας ή της άλλη εταιρείας. Κατά γενική ομολογία όμως οι τότε επεξεργαστές της Intel επικρατούσαν στις gaming συγκρίσεις με τους αντίστοιχους επεξεργαστές της AMD, λόγω του υψηλότερου single core performance, των μεγαλύτερων χρονισμών αλλά και των βελτιστοποιήσεων του υφιστάμενου λογισμικού για την πλατφόρμα της Intel (για 15 χρόνια υπήρχε μόνο Intel στο high end).

     

    Για να δούμε πώς άντεξαν στο χρόνο 2 cpu της τότε εποχής, το δημοφιλές δικτυακό κανάλι Hardware Unboxed δημοσίευσε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συγκριτικό του AMD Ryzen 1600 vs Intel 7600k. Τα αποτελέσματα προκαλούν εντύπωση, καθώς ο ryzen 1600 κυριολεκτικά αντιστρέφει τις τότε μετρήσεις και σχεδόν καταστρέφει τον Intel 7600k, ειδικά στους πιο μοντέρνους και απαιτητικούς τίτλους. Αποδεικνύεται έτσι ότι η νέα τεχνολογία της AMD χρειαζόταν να ωριμάσει, αλλά και οι developers ήθελαν τον χρόνο τους για να εκμεταλλευθούν την περίσσεια επεξεργαστικής ισχύος και πυρήνων που οι ryzen διέθεταν. Επιπρόσθετα, το penalty hit από τα διάφορα patches για να αντιμετωπιστούν τα security flaws που έχουν ανακαλυφθεί για τους επεξεργαστές της intel, σίγουρα επιδεινώνει την κατάσταση (αναλογιζόμενοι ότι ακόμα τα zombieload patches δεν έχουν εφαρμοσθεί).  Κανένας σοβαρός hardware vendor ή game developer δεν πρόκειται πλέον να αγνοήσει την AMD και η απόδειξη είναι το συγκριτικό που ακολουθεί:

     

     

    Αρχίζει και αναρωτιέται κανείς μετά από αυτό το συγκριτικό, εάν πλέον έχει κανένα νόημα η τόση συζήτηση για το single core performance...


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.