Jump to content


  • yanni
    yanni

    Τα σχέδια της Intel στον χώρο των επεξεργαστών για το 2018 αποκαλύπτει νέο roadmap

    Κατά την διάρκεια του πρόσφατου GALAXY GOC 2017, αποκαλύφθηκε από την ίδια την Intel, ένα νέο roadmap το οποίο δείχνει τα σχέδια της, όσον αφορά του νέους επεξεργαστές που θα παρουσιάσει μέσα στο 2018. Σε αυτό το νέο roadmap διαβάζουμε για πρώτη φορά το όνομα "Cascade Lake-X", ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία αναφοράς σε mainstream επεξεργαστή οκτώ πυρήνων και το Z390 chipset.

     

    Πιο συγκεκριμένα, στην HEDT πλατφόρμα η Intel φαίνεται να βαδίζει στα πρώτα τρία τρίμηνα με τους ήδη διαθέσιμους Skylake-X και Kaby Lake-X. Ο διάδοχός τους θα έρθει στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 και θα ονομάζεται Cascade Lake-X. Αν και η Intel δεν αποκάλυψε κάτι σχετικό για την νέα αυτή σειρά επεξεργαστών για την HEDT πλατφόρμα, δεν αποκλείεται να μιλάμε πάλι για επεξεργαστές κατασκευασμένους με την μέθοδο κατασκευής των 14nm+. Θα έχουμε με λίγα λόγια, ίσως ένα refresh των Skylake-X.

     

    Όσον αφορά την mainstream πλατφόρμα, η σειρά Coffee Lake-S θα είναι η σειρά επεξεργαστών που θα διαθέτει η Intel για το 2018. Σήμερα έχουμε μόνο έναν μικρό αριθμό επεξεργαστών Coffee Lake στην αγορά και μητρικές που βασίζονται στο chipset Z370 για αυτούς και πλήθος μοντέλων Kaby Lake και μητρικών με τα chipsets της σειράς 200, να καλύπτουν το υπόλοιπο κομμάτι της αγοράς. Το μόνο που φαίνεται να αλλάζει μέσα στο 2018, είναι ότι η Intel απλά θα διαθέσει και τα υπόλοιπα μοντέλα επεξεργαστών Coffee Lake, καθώς και τα υπόλοιπα chipsets της σειράς 300, πιθανόν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, καλύπτοντας έτσι το σύνολο της αγοράς με μοντέλα Coffee Lake.

     

    Αυτό που ίσως προκαλεί εντύπωση, είναι η απουσία του φημολογούμενου οκταπύρηνου μοντέλου για την mainstream πλατφόρμα, αλλά και κάποια αναφορά στο Z390. Αναφορά σε οκταπύρηνο μοντέλο δεν υπήρχε ούτε στην λίστα των επεξεργαστών που διέρρευσε η Intel μέσω της τελευταίας έκδοσης του AIDA64. Δεν αποκλείεται λοιπόν η Intel να μην σκοπεύει να παρουσιάσει οκταπύρηνο μοντέλο στην mainstream πλατφόρμα, ούτε να κυκλοφορήσει κάποιο ανώτερο chipset σε σχέση με το Z370.

     

    Τέλος, στο τέλος του 2017 θα δούμε και τους χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστές της σειράς Gemini Lake, οι οποίοι θα διαδεχθούν τους επεξεργαστές της σειράς Apollo Lake.

     

    Intel roadmap 2018.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.