Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Το Surface Duo είναι το όπλο της Microsoft στον mobile enterprise χώρο, κατά της Apple

    Τα τελευταία χρόνια ήταν γεμάτα από σημαντικά βήματα για τη Microsoft. Από την αναγνώρισή της ως η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που συνεχώς η εμπορική της αξία εκτιμάται πάνω από 1 τρισ. δολάρια, μέχρι την αποδοχή του ανοικτού λογισμικού και του Linux, η εταιρεία μετέτρεψε την "κρίση μέσης ηλικίας" που πέρασε σε ένα είδος επανάστασης, υπό την ηγεσία του Satya Nadella.

     

    Η παρουσίαση και ανακοίνωση, όμως, του Surface Duo, μιας Android συσκευής, πηγαίνει την παραπάνω διαπίστωση στο επόμενο επίπεδο. Πρόκειται για το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο προϊόν της Microsoft που τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα άλλο από τα Windows.

     

    H Microsoft φαίνεται να "κάνει χωριό" με την Google, τουλάχιστον στις φορητές συσκευές, με στόχο να επιτεθεί ευθέως στην Apple. To Duo περιλαμβάνει τις Google Web υπηρεσίες όπως το YouTube, το Google Play και ακόμα το Google Maps, το Google Search, αντί για τα ισοδύναμα του BIng. Όλα αυτά έρχονται πάνω από μια βαριά παραμετροποιμένη εκδοχή του Android, που στην ουσία είναι ανοικτό λογισμικό και Linux. Κανείς λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για τους οπαδούς της Microsoft όμως, καθώς υπάρχει πλήθος από Microsoft Apps (79 από αυτά) προεγκατεστημένα. Σε αυτά τα Apps περιλαμβάνονται αρκετά που απευθύνονται στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως Teams, Power BI, Azure κ.α.

     

     

    Η Microsoft στοχεύει τον mobile enterprise χώρο, μετά την ήττα της στην consumer αγορά. Ο χώρος αυτό όμως, σύμφωνα με έρευνες ανήκει στην Apple, με συσκευές όπως το iPad και το iPhone, κάτι που ίσως ήταν ο καταλύτης στην απόφαση της Google να σταματήσει να παράγει το Pixel tablet.

     

    Σύμφωνα με έρευνα της Piper Jaffray research, οι περισσότεροι CIOs προτιμούν να περνούν περισσότερο χρόνο σε mobile συσκευές της Apple χρησιμοποιώντας iOS, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα. Το Android, λοιπόν, ενώ επικρατεί στην consumer αγορά, δεν τα καταφέρνει στην B2B, όπου η Apple κυριαρχεί.

     

    large.w7sahFtaMYtbREibTNM7bV-650-80.jpg

     

    Η Microsoft εδώ και χρόνια προσπαθεί να κερδίσει τις καρδιές και το μυαλό των παθιασμένων με την τεχνολογία και το hardware χρηστών. Το έχει καταφέρει με σχετικό βαθμό επιτυχίας με τη σειρά Surface. Καθώς η σειρά Surface τώρα αποτελείται από ένα μεγάλο tablet, 2-1 συσκευές, all-in-one computer, laptop σειρά, διαδραστική οθόνη και τώρα ένα τηλέφωνο, όλα αυτά φαίνεται να αποτελούν έναν καθρεφτισμό της Apple που με τα Mac Mini και Mac Pro στοχεύει στους δημιουργούς.

     

    Δεν είναι τυχαίο ότι και video επίδειξης της συσκευής από την MS περιλαμβάνει σκηνές που έχουν νόημα σε έναν επιχειρηματία (τηλεδιάσκεψη, προγραμματισμός επαγγελματικού γεύματος, απάντηση σε emails και λίγο χαλάρωση με ένα παιχνίδι). Το Surface Duo στοχεύει στις επιχειρήσεις, με ισχυρές διασυνδέσεις με το MS οικοσύστημα, αντίθετα με άλλες συσκευές π.χ. Samsung Galaxy S10.

     

    Από αυτό το σημείο, μένει να δούμε αν οι κύριοι συνεργάτες της MS (Dell, Lenovo, HP, Acer) θα δημιουργήσουν και αντίστοιχες δικές τους συσκευές, όπως έκαναν με την αρχική σειρά Surface από την Microsoft.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.