Jump to content


  • yanni
    yanni

    Υποστήριξη για ποντίκι και πληκτρολόγιο προσθέτει η Microsoft στο Xbox One

    Το XBox One δεν είναι τίποτα άλλο από ένα PC σε μορφή κονσόλας που τρέχει μια ειδική έκδοση των Windows 10. Σε αντίθεση όμως με τα PCs ο χειρισμός του γίνεται αποκλειστικά μέσω των χειριστηρίων παιχνιδιών που συνδέονται σε αυτό. Αυτό αλλάζει πλέον με την Microsoft να προσθέτει και υποστήριξη για ποντίκι και πληκτρολόγιο.

     

    Η Microsoft προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι θα ενεργοποιήσει την υποστήριξη ποντικιού και πληκτρολογίου σε έναν περιορισμένο αριθμό Xbox insiders εντός των επόμενων εβδομάδων. Επιπλέον παρέχονται και τα απαιτούμενα εργαλεία στους προγραμματιστές παιχνιδιών, ώστε αυτοί να προσθέσουν υποστήριξη για χειρισμό στα παιχνίδια τους με ποντίκι και πληκτρολόγιο, εφόσον βεβαίως το επιλέξουν. Αυτό σημαίνει ότι η Microsoft δεν πιέζει τις εταιρίες να προσθέσουν υποστήριξη, αλλά κάθε εταιρία που αναπτύσσει παιχνίδια για το Xbox One, θα αποφασίσει η ίδια αν επιθυμεί να προσθέσει αυτόν τον τρόπο χειρισμού στα παιχνίδια της.

     

    Η Microsoft αναφέρει ακόμα ότι δουλεύει στενά με τις εταιρίες ώστε η χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου να προσφέρει άριστη εμπειρία χρήσης, χωρίς να δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των παικτών που παίζουν online παιχνίδια του Xbox One. Είναι γνωστό ότι σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου θα μπορούσε να προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον παίκτη, έναντι αυτών που παίζουν με χειριστήριο.

     

    Επιπλέον η Microsoft ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Razer, προκειμένου να σχεδιαστούν και κατασκευαστούν υψηλής ποιότητας ποντίκια και πληκτρολόγια για τους κατόχους του Xbox One. Η Microsoft δεν παρείχε επιπλέον πληροφορίες, αλλά προτρέπει όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθεί την σελίδα της Razer στο Facebook.

     

    Ένα από τα πρώτα παιχνίδια στα οποία θα προστεθεί η δυνατότητα χειρισμού μέσω ποντικιού και πληκτρολογίου, είναι το Warframe. Περισσότερα αναμένεται να μάθουμε στις 10 Νοεμβρίου.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.