Jump to content


  • yanni
    yanni

    Όλα δείχνουν ότι τα Windows 10 Mobile αποτελούν οριστικά παρελθόν

    Τα Windows 10 Mobile, αλλά και συσκευές που θα τρέχουν το εν λόγω λειτουργικό, δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα για την Microsoft. Όπως παραδέχθηκε ο Joe Belfiore, αντιπρόεδρος του τμήματος Windows της Microsoft, η εταιρία σκοπεύει να παρέχει μόνο bug fixes και security updates στο μέλλον για το λειτουργικό αυτό.

     

    Σε μια σειρά από tweets, ο Belfiore ανέφερε ότι τα Windows 10 mobile δεν αναμένεται να δουν μελλοντικά αναβαθμίσεις που θα προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά σε αυτά, ούτε η εταιρία σκοπεύει να φτιάξει κάποια συσκευή με αυτά ως λειτουργικό σύστημα. Επιπλέον αποκάλυψε, ότι ο ίδιος πλέον χρησιμοποιεί συσκευή Android, κάτι το οποίο είχε αποκαλύψει και ο Bill Gates για τον εαυτό του πρόσφατα. Οι αποκαλύψεις αυτές, αλλά και οι κινήσεις της εταιρίας να προσφέρει εφαρμογές για Android και iOS λειτουργικό, όπως είδαμε πριν λίγες μέρες με τον Microsoft Launcher για Android και τον Edge για Android και iOS, δείχνουν ότι η εταιρία έχει αφήσει τα Windows 10 mobile πίσω της.

     

    Ο Belfiore αναφέρει ως λόγο αποτυχίας των Windows 10 Mobile, την απουσία ενδιαφέροντος από τους δημιουργούς εφαρμογών, το οποίο δεν επέτρεψε στην πλατφόρμα να αποκτήσει ικανοποιητικά μεγάλη βιβλιοθήκη εφαρμογών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η εταιρία πλήρωσε προγραμματιστές ή ακόμα και έγραψε εφαρμογές για αυτούς, αλλά μετά από χρόνια προσπάθειας δεν υπήρξε η σχετική ανταπόκριση.

     

     

     

     

     


    Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft εγκαταλείπει πλήρως τις προσπάθειές της στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές. Η εταιρία φημολογείται ότι προσπαθεί να μετατρέψει τα Windows σε ένα πιο ευέλικτο και modular λειτουργικό, το οποίο δεν θα προσπαθεί να διατηρήσει συμβατότητα με παλιές αρχιτεκτονικές, αλλά θα μπορεί να προσαρμοστεί να τρέξει σε συσκευές για τις οποίες δεν σχεδιάστηκε αρχικά, όπως για παράδειγμα smartwatches. Το εν λόγω project φέρει την ονομασία Andromeda OS.

     

    Windows 10 mobile.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.