Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    «Rewind» ένα βίντεο από το FSF για τη σημασία του Ελεύθερου Λογισμικού

    Το Rewind είναι ένα animated βίντεο που δημιουργήθηκε για το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (FSF) σχετικά με έναν επιστήμονα σε μια δυστοπική πραγματικότητα που τροποποιεί τον κώδικα ενός προγράμματος, οδηγώντας σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη. Αλλά στον κόσμο μας, που κυριαρχείται από ιδιόκτητο λογισμικό, θα είχε την ελευθερία που χρειάζεται να κάνει τη διαφορά;

     

     

    Αυτό το βίντεο, μαζί με τα video ShoeTool και The University of Costumed Heroes, είναι μέρος μιας σειράς από animated video που δημιουργήθηκαν για το FSF. Το Rewind έχει θέμα τη συνεργασία και τη σημασία της ελευθερίας για πρόοδο.

     

    Το ιδιόκτητο λογισμικό μας εμποδίζει να πραγματοποιήσουμε δραστικές αλλαγές. Το βίντεο αντικατοπτρίζει τις  επιστημονικές ανακαλύψεις που σώζουν ζωές, αλλά κάθε πεδίο ή επάγγελμα υφίσταται παρόμοιες συνέπειες όταν οι ελευθερίες μας είναι περιορισμένες. Καθώς το FSF γιορτάζει αυτή την περίοδο, τα τριάντα πέντε χρόνια προόδου και προστασίας της ελευθερίας των χρηστών,  κυκλοφορεί ένα βίντεο που μεταφέρει οπτικά έναν βασικό λόγο για τον οποίο η αποστολή του είναι τόσο σημαντική.

     

    Το Rewind δημιουργήθηκε για το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού

     

    Διάρκεια: 02:19
    Παραγωγός και σκηνοθέτης: Brad Burkhart
    Ιστορία: Francesco V. Staluppi
    Animator: Zygis Luksas

     

    Πνευματικά δικαιώματα © 2020 Free Software Foundation, Inc., με άδεια χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International.

     

    Άδεια χρήσης περιεχομένου: CC-BY-SA

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.