Jump to content


  • yanni
    yanni

    Άνοδο για τα "2 σε 1" και τα Windows tablets βλέπουν οι αναλυτές της IDC

    .
    Σύμφωνα με την εταιρία, φέτος αναμένεται να πωληθούν περί τα 211 εκατομμύρια tablets, το οποίο σημαίνει μείωση κατά 8,1% σε σχέση με πέρσι. Τόσο πέρσι όσο και φέτος τα μικρά tablets των 7 και 8 ιντσών ήταν τα πιο δημοφιλή. Τα tablets με μεγαλύτερες οθόνες αντιπροσώπευαν μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών πωλήσεων σε σχέση με πέρσι, δείχνοντας να έχουν επηρεαστεί λιγότερο από αυτή την μείωση και μια τάση το κοινό να ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για αυτά.

     

    Όσον αφορά τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την IDC τα Android tablets να διατηρήσουν την πρώτη θέση στο μερίδιο αγοράς, αλλά το ποσοστό τους θα βαίνει μειούμενο, με τα tablets που τρέχουν iOS και Windows λειτουργικό, να κερδίζουν έδαφος. Ειδικά για τα tablets τα οποία θα τρέχουν Windows λειτουργικό και παρουσίασαν αύξηση από 5% το 2014 σε 8,5% φέτος, η IDC προβλέπει ότι μέχρι το 2019 θα κατέχουν το 18% της αγοράς.

     

    IDC tablets charts 2014 2019

     

    Αύξηση και μάλιστα σημαντική βλέπει η εταιρία και για τα "2 σε 1" tablets, τα οποία διαθέτουν αποσπώμενο πληκτρολόγιο και μπορούν να παίξουν τόσο τον ρόλο του tablet όσο και αυτό του notebook. Αναμένεται να δουν ανάπτυξη της τάξης του 75% το 2016 έναντι του 2015, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό και της αύξησης του μεριδίου αγοράς των tablets με Windows λειτουργικό.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.