Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ένα νέο στάνταρ για εξωτερικές κάρτες γραφικών φαίνεται να επεξεργάζεται η AMD

    Για πολύ κόσμο ένας φορητός υπολογιστής αρκεί για να κάνει σχεδόν τα πάντα. Στην περίπτωση όμως των πολύ λεπτών φορητών, η παρουσία μιας ισχυρής κάρτας γραφικών, είναι μάλλον κάτι το δύσκολο, μιας και απαιτείται και ένα αντίστοιχα ισχυρό σύστημα ψύξης. Η AMD φαίνεται να θεωρεί ότι η λύση σε αυτό είναι ένα νέο στάνταρ για εξωτερικές κάρτες γραφικών.

     

    Η AMD φαίνεται ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το θέμα των εξωτερικών καρτών γραφικών. Αυτό αποκαλύφθηκε πρόσφατα μέσω μιας δημοσίευσης, Robert Hallock στο facebook, ο οποίος κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η χρήση μιας εξωτερικής κάρτας γραφικών θα αποτελούσε την λύση για πάρα πολύ κόσμο ο οποίος επιθυμεί να κάνει τα πάντα σε ένα και μόνο μηχάνημα, το οποίο παράλληλα θα είναι και εύκολο στην μεταφορά του.

     

    56da13ec49fe4-ExternalGPUHallock.jpg

     

    Ο Hallock σημείωνε χαρακτηριστικά ότι οι εξωτερικές κάρτες θα αποτελούσαν λύση εφόσον συνοδεύονταν και από ένα γενικότερο στάνταρ το οποίο θα κάλυπτε τις συνδέσεις, τα καλώδια, τους οδηγούς, το λειτουργικό και ότι άλλο χρειαζόταν. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι η AMD θα προσπαθήσει να προωθήσει ένα νέο στάνταρ το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους, όπως στην περίπτωση του FreeSync και όχι κάποια ιδιόκτητη τεχνολογία η οποία θα απαιτεί το δικό της hardware ώστε να λειτουργήσει.

     

    Στην ανάρτησή του ο Hallock κλείνει με την υπόσχεση ότι σύντομα θα γίνουν γνωστά περισσότερα. Δεν αποκλείεται να εννοεί την Game Developers Conference  2016, η οποία θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 18 Μαρτίου.

     

    Πηγή: AMD will share more info on standardised external GPUs soon


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.