Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Ένα νέο spyware μολύνει το iOS, το οποίο ακούει τι λέτε και κλέβει τις φωτογραφίες σας

    Η εταιρεία Trend Micro αναφέρεται σε αυτή τη νέα απειλή ως XAgent και είναι μέρος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης με το όνομα "Pawn Storm" (καταιγίδα πιονιών). Και γιατί αυτό το όνομα; Γιατί οι εγκληματίες πίσω από αυτόν τον ιό δεν επιτίθενται κατευθείαν στο στόχο τους. Προσπαθούν να μολύνουν άτομα γύρω από αυτόν, κάνοντάς τα πιόνια σαν να παίζουν μία παρτίδα σκάκι.
    Όλα ξεκινάνε με μία προσπάθεια phishing, δηλαδή να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς από το "πιόνι". Το επόμενο βήμα είναι μία τεχνική που ονομάζεται "island hopping", που εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη που υπάρχει στον πραγματικό κόσμο μεταξύ του στόχου και του "πιονιού". Είναι πιο πιθανό να ανοίξεις ένα email από ένα φίλο σου ή συνεργάτη παρά από κάποιον άγνωστο. Έτσι το πραγματικό θύμα παρασύρεται στο ανοίξει έναν σύνδεσμο που, εκμεταλλευόμενο ένα σύστημα της Apple που επιτρέπει την εγκατάσταση λογισμικού στο iPhone χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσει το App Store, κάνει δυνατή την εγκατάσταση στο τηλέφωνο του θύματος το κακόβουλο λογισμικό.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.