Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Έφτασε η ώρα να αλλάξετε τους κωδικούς σας

    Οι λογαριασμοί του Mark Zuckerberg στο Twitter και στο Pinterest έπεσαν θύματα hackers οι οποίοι μάλλον χρησιμοποίησαν τη μεγάλη διαρροή κωδικών από το LinkedIn.

     

    Αν δεν λάβατε μήνυμα από τo LinkedIn, θα πρέπει από μόνοι σας να φροντίσετε να αλλάξετε τον κωδικό σας. Η διαρροή κωδικών, οι οποίοι δεν είχαν κρυπτογραφηθεί επαρκώς από αυτή την ιστοσελίδα, ήταν πάνω από 100 εκατομμύρια passwords και τα δεδομένα αυτά είχαν κλαπεί το 2012.

     

    Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας, ο Troy Hunt από την Αυστραλία, έφτιαξε μια ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να μάθετε αν το όνομα, o κωδικός σας ή το email σας συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις διαρροές, οι οποίες δεν αφορούν μόνο το LinkedIn αλλά και άλλες μεγάλες ιστοσελίδες όπως το MySpace, από το οποίο εκλάπησαν στοιχεία 359,420,698 λογαριασμών, της Adobe, του Tumblr, του VK.com και άλλων. 

     

     

     

    Η σωστή πρακτική είναι να μην χρησιμοποιούμε τους ίδιους κωδικούς σε πολλές ιστοσελίδες γιατί αν κάποια από αυτές πέσει θύμα hacking τότε αυτομάτως κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία για να συνδεθεί και σε άλλα sites.

     

    Αυτό ακριβώς έπαθε ο Mark Zuckerberg, ο οποίος είχε ως κωδικό στο LinkedIn τη φράση "dadada" την οποία είχε ως κωδικό και στο Twiter, στο Pinterest αλλά και στο Instagram, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί αυτοί να πέσουν στα χέρια των hackers.

     

    Πηγή : recode

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.