Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Έφτασε το νέο 16 ιντσών MacBook Pro! Μέχρι 80% καλύτερες επιδόσεις, Magic Keyboard, μεγαλύτερη μπαταρία, εξαιρετικό σύστημα ήχου και άλλα πολλά

    Αν και οι αναρίθμητες φήμες και αναφορές έδειχναν τον Οκτώβριο ως τον μήνα παρουσίασης του νέου MacBook Pro, τελικά η Apple το αποκάλυψε στο κοινό τη δεύτερη βδομάδα του Νοεμβρίου. Το τελευταίο προϊόν του κολοσσού της τεχνολογικής βιομηχανίας, Apple, αντικαθιστά το προγενέστερο MacBook Pro 15 ιντσών και φέρνει πολλές βελτιώσεις στο προσκήνιο.

     

    Μετά από τον ίδιο σχεδιασμό του μοντέλου εδώ και 3 χρόνια, το MacBook Pro χρειαζόταν μια αλλαγή. Το νέο μοντέλο 16 ιντσών φέρνει πολλές αλλαγές στο εξωτερικό του και σίγουρα και στο εσωτερικό. Αυτό είναι κάτι που οι επαγγελματίες δημιουργοί περιεχομένου, όσο και οι πελάτες που απαιτούσαν περισσότερη ισχύ, θα το εκτιμήσουν.

     

    Το νέο MacBook Pro διαθέτει 16" Retina Display με ανάλυση 3072x1920 και 226 PPI pixel density, φθάνοντας φωτεινότητα 500 nits με υποστήριξη P3 color gamut. Εν ολίγοις η οθόνη μπορεί να απεικονίσει σχεδόν 6 εκατομμύρια pixels. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η οθόνη 16 ιντσών προσαρμόζεται στις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με το προηγούμενο μοντέλο, με αποτέλεσμα τα λεπτότερα bezels και, προφανώς, μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης.

     

    large.16-inch-MacBook-Pro-23-740x312.jpg

     

    Η Apple δηλώνει ότι το νέο MacBook Pro διαθέτει και νέο πληκτρολόγιο, το Magic Keyboard. Ουσιαστικά πρόκειται για πλήκτρα με μηχανισμό scissor, 1mm key travel και μεγαλύτερη σταθερότητα. Αναμένεται να κάνει πιο απολαυστική την εμπειρία πληκτρολόγησης, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη αξιοπιστία. Η Apple έχει διαφοροποιήσει ελαφρώς και τη διάταξη του πληκτρολογίου. Το νέο Magic Keyboard διαθέτει φυσικό Escape πλήκτρο, διάταξη αντεστραμμένου "T" για τα arrow keys, Touch Bar και Touch ID.

     

    large.16-inch-MacBook-Pro-5-740x425.jpg

     

    To νέο laptop έρχεται με το πιο ισχυρό hardware που μπορούν να ζητήσουν οι χρήστες σε ένα τέτοιο λεπτό form factor. Μπορεί να εξοπλιστεί με επεξεργαστή μέχρι 8 πυρήνων, μέχρι 64GB DDR4 και μέχρι 8TB PCIe SSDs, κάτι που, σύμφωνα με την Apple, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Η μπαταρία του είναι 100Wh και αποτελεί τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει μπει ποτέ σε MacBook. Όσο για τη GPU, οι πελάτες μπορούν να παραμετροποιήσουν την αγορά τους εφοδιάζοντας το MacBook Pro με την Radeon Pro 5500M που διαθέτει 8 GB GDDR6. Διατίθεται ακόμα Force Touch trackpad, νέο Apple T2 Security Chip και ένα σύστημα ήχου 6 ηχείων.

     

    large.16-inch-MacBook-Pro-11-740x436.jpg

     

    Μετά από συνεχόμενα παράπονα των πελατών για φαινόμενα υπερθέρμανσης, η Apple υλοποίησε έναν εξελιγμένο θερμικό σχεδιασμό για το νέο MacBook Pro. Το σχέδιο των ανεμιστήρων είναι βελτιωμένο, με μεγαλύτερη φτερωτή, εκτεταμένα πτερύγια και μεγαλύτερους αεραγωγούς για την καλύτερη κυκλοφορία του θερμού αέρα. Η Apple ισχυρίζεται ότι το νέο σχέδιο πετυχαίνει 29% καλύτερο airflow, ενώ η ψύκτρα είναι 35% μεγαλύτερη και πετυχαίνει βελτιωμένη απαγωγή θερμότητας. Όλα αυτά θα βοηθήσουν τον επεξεργαστή να πετυχαίνει για μεγάλα διαστήματα τις διαφημιζόμενες συχνότητες λειτουργίας του σε βαριές εργασίες. Η Apple επίσης δηλώνει ότι το νέο MAcBook Pro μπορεί να καταναλώνει 12 W περισσότερα σε βαριές εργασίες σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

     

    large.16-inch-MacBook-Pro-1-740x393.jpg

     

    Το νέο MacBook Pro είναι άμεσα διαθέσιμο με τιμή από 2.339$. Η παραγγελία μπορεί να γίνει από το επίσημο store της Apple. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι το Space Gray και το Silver.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.