Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Έχει ο καιρός γυρίσματα: Η μετοχή της AMD είναι, κατά πολύ, ακριβότερη από τη μετοχή της Intel!

    Η ανακοίνωση της Intel, ότι αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες με την επίτευξη κλίμακας ολοκλήρωσης 7nm και θα καθυστερήσει ένα επιπλέον έτος να φέρει προϊόντα με αυτή την τεχνολογία στην αγορά, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών των δύο αντιπάλων. Άλλοι αντιμετώπισαν τα νέα σαν την απόλυτη καταστροφή για την Intel και άλλοι είναι περισσότερο σκεπτικοί, αλλά ψύχραιμοι. Όπως και να δει κανείς όμως αυτά τα νέα, το σίγουρο είναι ότι η AMD θα έχει στη διάθεση της αρκετούς μήνες με εγγυημένη υπεροχή στην κλίμακα ολοκλήρωσης, κάτι που προκάλεσε μεγάλη αλλαγή του κλίματος στη Wall Street.

     

    large.nBIHeHZ2LRG0kNTa.jpglarge.mQ3OkLVrc97jR2Sj.jpg

     

    Οι δύο παραπάνω εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Για πρώτη φορά από το 2006, η μετοχή της ΑΜD έχει μεγαλύτερη αξία, μάλιστα με διαφορά, από αυτή της Intel. Βέβαια η συνολική χρηματιστηριακή αξία της Intel είναι μεγαλύτερη (προκύπτει πολλαπλασιάζοντας την αξία της μετοχής επί το σύνολο των μετοχών που έχουν εκδοθεί), αλλά τέτοιες αλλαγές είναι σίγουρα ιστορικές. Τη στιγμή της παραπάνω απεικόνισης η χρηματιστηριακή αξία της Intel ήταν 215 δισ. δολάρια, ενώ της AMD 70 δισ. δολάρια. 

     

    Η Intel είναι ένας γίγαντας και όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν οι γίγαντες ξυπνάνε. Το momentum όμως αυτή τη στιγμή ανήκει στην AMD και είναι στο χέρι της εταιρείας να κεφαλαιοποιήσει και άλλο το τεχνολογικό προβάδισμα που διαθέτει, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.